2002 honda kamrem instruktioner

2002 honda kamrem instruktioner

Det är dags att byta kamrem på din 2002 Honda Accord. Du vet att du kan göra jobbet själv om du känner till rätt förfarande-och du har rätt. Installera en ny rem på din Honda kräver rätt verktyg, och noggrann uppmärksamhet på synkronisering av vevaxeln och kamaxeln för att förhindra upprörande ventiler och kolv drift. Denna guide kan hjälpa dig att göra det. Innan du börjar dock, bekanta dig med processen och lära sig om speciella verktyg du behöver. Sedan gå vidare och installera den nya remmen.

Du behöver:
stjärnskruvmejsel
. Torx bitar eller Torx skruvmejsel.
Hylsnyckel.
Byte stuga luftfilter.

Borttagning av kamrem

Höj framsidan av din Honda och stödja den på pallbockar. Ta sedan bort fronten, passagerarsidan hjulet och plask sköld från under motorrummet. Följ instruktionerna på bilens instruktionsbok för just din Honda modell och ta bort generatorn och servostyrning bälten pumpen.

Hitta de två varumärkena på den bakre flänsen på vevaxeln remskiva. Om det behövs, ställa växellådan i neutralläge och rotera vevaxeln med en brytare bar och 19mm uttag. De märken är ungefär en tum ifrån varandra. Rikta in höger märke på remskivan med markeringen på den nedre kamremmen täcka.

Support motorn med domkraft och en träbit mellan domkraften och motorolja pannan. Ta bort de två motorfästen eller konsoler finns till varje sida av kuggremmen området med hjälp av en spärrfunktion, en spärr förlängning och en socket. På vissa Accord modeller kan du behöva ta bort röret oljestickan från motorn också. Bara skruva isär röret fästet från motorn och dra röret från motorn hålet. Se till att täppa till hålet för att hålla smuts och fett tränger in i motorn.

Ta bort vevaxelns remskiva med hjälp av specialverktyg 07JAB-001020A och 07MAB fastsättning-PY3012C om det behövs. Du behöver det här verktyget för att hålla trissan på plats när du tar bort bulten med brytaren bar och 19mm uttag. Ta sedan bort kamremmen täcker. Dubbelkolla att tidpunkten märkena på kamaxelhjulet anpassa märkena på baksidan.

Ta bort en av bultarna klämma ur batteriet och slipa toppen på bulten till en punkt. Kontrollera att du har en exakt bult ersättare till klämma tillbaka batteriet på plats. Skruva marken bulten för hand in i det gängade hålet i kamremmen baksidan bredvid kamremmen justeraren remskiva. Detta kommer att hålla justeraren remskivan på plats när du ändrar bältet. Nu kan du lossa timing-bälte kabelstyrrullen och ta bort kamremmen.

Byta kamrem

Ta bort cylindern automatiskt spännare från kamremmen området och hålla den i upprätt läge hela tiden för att förhindra att motorolja inuti cylindern rinner. Håll auto spännaren i ett skruvstäd av spännaren chef. Fäst en hållare verktyg (antal hållare verktyg 14. 540-P8A-A01) till auto spännare och skruva loss bulten underhåll från toppen av den automatiska spännaren med en skiftnyckel eller Ratchet. Detta kommer att utsätta en knapp inne i auto spännaren. Vrid på den här knappen medurs med en skruvmejsel för att komprimera den.

Tillbaka underhåll bulten tillsammans med en ny packning på auto spännare och installera spännare på motorn men inte ta bort hållaren verktyget ännu.

Redan på vevaxeln drevet, börja installera nya kamrem i en motsols riktning. Dra sedan åt bulten kabelstyrrullen, ta bort hållaren verktyget från den automatiska spännare och batteriklämman bulten från bakstycket. Vrid vevaxeln flera gånger med brytaren baren och uttag för att hjälpa plats kamremmen.

Byt kamremmen täcker och vevaxelns remskiva. Installera motorfästen och /eller konsoler vid behov. Sätt i oljestickan slang, generator och servostyrning bälten pumpen. Sedan ersätta splash sköld och hjul.


Relaterade artiklar


hur du kan maximera bilens andrahandsvärde
vad man ska undvika vid snabb olja byter plats
där placera en domkraft att lyfta en Toyota
hur man byter en korseld stuga luftfilter
bilen för invändig rengöring av verktyg
Hur fungerar ett tändningslåset & magnetventil arbete?
hur du håller din bil letar nya
kia problem
hur man kan bli av en dålig lukt i bilen
motorolja information