hur säkert inspektera begagnade däck

hur säkert inspektera begagnade däck

Människor på mycket snäv budget på grund av karriär förändringar, uppsägningar eller andra finansiella svårigheter kan hamna i den situation att överväga att köpa begagnade däck för att få dem med för ett år eller så, eller tills de har råd med nya däck. Tyvärr används däckåterförsäljare, som begagnade bilhandlare, har en mindre än ansedd anseende i allmänhet. Och några begagnade däck återförsäljare, som vissa begagnade bilhandlare, har förtjänat det rykte. Men om du är utbildad om hur man inspektera ett begagnat däck, kommer du att vara ordentligt beväpnade rimligen välja ett bra begagnat däck utan förlitar sig på den ibland tveksamma säga-så av begagnade däck återförsäljare.

Du behöver:
Omonterade begagnade däck
. Flera minuter att Inspektera varje däck.
En U.
S.
 Penny eller kvartal.


1.
Leta ett begagnat däck. Dessa kan hittas på ett begagnat däck återförsäljare i din lokala gula sidorna, eller i dessa tider på Internet. Du kan också hitta begagnade däck På loppisar, loppmarknader, gårdar bärgning och swap meets. Om du kan ringa i förväg, ring verksamheten och se till att de har ett däck eller flera däck på din storlek innan du gör en meningslös resa och slösa bort din tid och gas också. När du har hittat någon som har begagnade däck i din storlek, måste du sedan gå till sin plats för att inspektera och välja ett begagnat däck, eller så många begagnade däck eftersom du kan behöva. Det är vanligt att behöva två begagnade däck vid en tidpunkt på framsidan av din bil eller lastbil, till exempel.
2.
När du äntligen har ett begagnat däck i dina händer, bör du vara rimligt säker på att den inte har kontrollerats innan du har det installerat. Vissa begagnade däck återförsäljare är mycket professionella och vet exakt hur man inspektera ett begagnat däck. Du ska ställa frågor, och om deras svar är ärliga och fullständiga får sina däck har inspekterats väl innan du ens såg det. Andra återförsäljare av däck, dock inte får ta del av deras däck mycket bra och deras köpare måste se upp. Om du inte litar på en återförsäljares svar på dina frågor, se till att inspektera däcket själv.
3.
Även om du har utvecklat några förtroende i de använda däckförsäljaren, det aldrig gör ont att kunna inspektera däcket själv. Det är viktigt att veta precis utanför vad du letar efter när de inspekterar ett använt däck. Du vill ha ett begagnat däck som kommer att hålla dig så länge det finns slitbanan på däcket, och du inte vill ha en tidig punktering som kan lämna dig strandsatta i regn eller sträng vinter. Så du kommer att inspektera ett begagnat däck för 7 saker: 1) Ojämnt däckslitage, 2) Överdriven kant slitage och /eller otillräcklig mönsterdjup, 3) Svår vittring, djupa sprickor och oavbruten sprickor runt pärla och där slitbanan och sidoväggarna träffas, 4) Skadade pärlor, 5) Felaktiga reparationer, 6) Sprickor, sprickor eller befintliga skador som kommer att orsaka lägenheter, 7) däckets ålder.
4.
första inspektera använt däck för ojämna däckslitage som sker på kanterna av däck, och över slitbanan området. Ofta kan du titta visuellt på ett däck som du snurrar den i dina händer och se ojämnt däckslitage, eller hög och låg fläckarna på kanterna och över däcket. Några ljus ojämnt slitage på kanterna är ingenting för att oroa sig, eftersom detta kan orsakas av flera särskilda fordon, underlåtenhet att rotera däcken så ofta som rekommenderas, eller svaga fjädringskomponenter. Svår koppning, eftersom detta ojämnt slitage ofta kallas vid kanterna på däcken, kan orsaka trafikbuller och några vibrationer. Du kan också köra handflatan platt runt slitbanan på däcket för att känna efter ojämnt slitage över slitbanan del av däcket. Detta ojämnt slitage är svårare att se om det är lätt, men det kommer alltid att orsaka vibrationer och vägbuller. Om du känner dig höga och låga punkter, eller flytta, över slitbanan på däcket, få den att uppmärksamma de däckförsäljaren och välja ett annat däck. Även om detta däck är sannolikt inte säkert, kommer det att orsaka vibrationer och tjut när du kör.
5.
Andra bör du inspektera också dina däck på tillräckliga mönsterdjup och överdriven kant slitage. Ingen del av däckets slitbana eller kant är skallig, eller visar ståltråd eller nylon tråd av något slag. Rättslig mönsterdjup gräns i de flesta stater (om inte alla 50) i USA är 2/32nds. Du kan kontrollera 2/32nds mönsterdjup med hjälp av en amerikansk penny. Sätt öre till en trampa spår upp och ner, med Lincolns huvud i spåret. Kontrollera mönsterdjup på båda kanterna av däcket och i mitten av slitbanan. Om du kan se toppen av Lincolns huvud, har däcket mindre än 2/32nds slitbanan och bör inte köpas. Alternativt kan du använda en fjärdedel, men en fjärdedel kommer att visa alla Washingtons huvud i slitbanan spåret om det finns mindre än 4/32nds trampa kvar på däcket. Så om du kan knappt se alla Washingtons huvud, mönsterdjupet är ca 4/32nds, över den lagliga gränsen som nämns ovan.
6.
Därefter tittar för allvarliga vittring, eller torka röta. Alla däck kommer att börja visa vittring, speciellt om de sitter en hel del, som på släpvagnar till exempel. Ett däck som drivs dagligen kommer inte väder så snabbt som de som inte drivs på grund av att gummit är "utnyttjas". Svag vittring visas så spindelnät på sidoväggarna av däcket, och vissa kan endast ses av trycket på utsidan av däcksidan. Lätt vittringen är inte farligt och inget att oroa sig för. Svår vittring, kommer dock att resultera i djupa sprickor i däcksidorna, och ibland i slitbanan också. Och när dessa djupa sprickor öppet avslöja däck komponenter såsom nylon sladd eller stålband, kommer däcket misslyckas inom en snar framtid eftersom däcket komponenterna har själva varit utsatta för väder och börjat försämras som gummi på utsidan av däck. Du kan bäst kontrollera vittring genom att gripa tag pärla av begagnade däck och dra det utåt. Utför detta på 6 eller 8 punkter runt pärla för båda sidor av däcket. Om du ser några djupa sprickor eller sprickor som följer sträng av däcket där den tätar mot hjulet eller runt krona av däcket där slitbanan och sidoväggarna träffas, är däcket kan orsaka problem och /eller misslyckas inom en snar framtiden. Du bör ta detta till begagnade däck återförsäljarens uppmärksamhet och välja en annan däck.
7.
Därefter måste du inspektera pärla av däcket för skador. En pärla kan rivas eller böjda, eller till och med trasiga. En slits pärla kommer om inte allvarliga och endast på insidan av kornet, och inte korsar runt på utsidan av kornet, fortfarande sigill på ett hjul och ge många miles av tjänsten. Men sveper en pärla som allvarligt slits, och riva runt från insidan till utsidan av kornet där däck och fälgar möts, kan tätning för en kort tid men kommer oundvikligen att läcka inom en snar framtid. En böjd pärla kan också läcka om den är böjd mer än det minsta beloppet. En trasig pärla kommer flex lätt i handen och kommer vara osäkert att även montera på ett hjul, mycket mindre köra på ditt fordon. Om du hittar några allvarliga brott eller tårar som går över från insidan till utsidan av pärla, eller en böjd eller bruten pärla, få den att uppmärksamma de används däckförsäljaren och välj ett annat använt däck.
8.
Härnäst kommer du behöva leta efter felaktig eller osäkra platt reparationer. Dessa är bäst hittas titta inuti själva däcket som du rullar den över golvet. Om du ser fläckar som är lösa, tveka inte att nå in och dra på den, dra den helt off om du kan. Plåstret skulle inte hålla luft ändå. Du bör också se till att varje lapp du ser har området under och runt ordentligt kratsade att vara jämn och slät utan synliga åsar där det inte har varit tillräckligt kratsade eller synliga exponerade Trådmaterial där det har kratsade för djupt. Båda förutsättningar indikerar en reparation som inte har utförts korrekt. Du bör också leta efter rep eller gummi pluggar. Dessa är inte säkert däck reparationer och kommer sannolikt att läcka efter ännu en kort tid som de själva börjar torka ut och bli smutsig från gatorna. Om du ser något av dessa felaktiga reparationer eller pluggar, föra dem till uppmärksamhet på begagnade däck återförsäljaren och be dem att reparera dem ordentligt (detta kommer att bli ett ämne för en annan artikel) innan du köper däcket, eller helt enkelt välja en annan däck utan en felaktig reparation.
9.
Nästa som du söker efter olämpligt eller osäkra platt reparationer inne i däcket, måste du också leta efter skador på innerfodret eller befintliga punkteringar och skador som ännu inte reparerats. När du rulla däcket över golvet, trycker ner på den och utöva påtryckningar för att slitbanan för att försöka göra några sprickor eller revor gapa öppna. Luta däcket åt sidan och rulla den en gång över golvet för att inspektera en däcksida, sedan luta däcket den andra riktningen och rulla den över golvet för att inspektera andra inre sidovägg för sprickor och splittringar. Om du ser några sprickor eller sprickor någonstans i däcket, få den att uppmärksamma de används däckförsäljaren och välja en annan använt däck.
10.
Det sista du vill kontrollen är däckets ålder, men detta är mindre viktigt än de 6 stegen ovan. Om ett däck lagras på lämpligt sätt, inomhus, i direkt solljus, i en sval, torr plats att bli mycket äldre långsammare än om den var kvar utanför liggande i någons leriga gården. Du kan kontrollera däckets ålder genom att kontrollera DOT-kod. Varje däck som tillverkas för gatbruk måste ha en DOT-kod stämplad på en sida av lagen. Så hittar DOT-koden på däcksidan av ett däck kring pärla. Den ser ut ungefär så här: DOT AB CD 000 (eller DOT AB CD 000). De sista 3 eller 4 tecken i DOT kod representerar tillverkningsdatum. Däck gjorda före 2000 är stämplat med 3-siffrigt datum för vecka och tillverkningsår. Däck tillverkade efter 2000 är stämplat med 4-siffrigt datum för vecka och tillverkningsår. Om du har ett däck märkt med en 3-siffrig datum som 013 (till exempel), var däcket tillverkades antingen den första veckan i 1983 eller 1993. Om ditt däck har ett 4-siffrigt datum, ett tillverkningsdatum som 3604, var dina däck som tillverkats den 36: e 2004. Om du misstänker ett begagnat däck är datum som kommer att mer än 12 år gammal, kanske du vill anpassa sin ålder för att uppmärksamma de däckförsäljaren och köpa ett däck som är mindre än 10 år eller yngre.
11.
När du har lärt detta förfarande för inspektion begagnade däck, kommer du att kunna inspektera varje begagnat däck i bara ett par minuter per däck, och även rimligt säker på att du börjar bli sannolikt en stor däck som kommer att utföra samt alla däck på din bil med liknande mönsterdjup, kanske ger dig flera år i tjänst, om däcket har en hel del kvar mönsterdjup.

Tips och varningar


 • Du kan även inspektera däcken på din bil i mycketpå samma sätt genom att följa stegen i min artikel "Så identifierar du när det är dags att köpa nya däck"
 • Se till att ha rätt lufttryck i däcken på däckförsäljaren innan du åker och sedan kontrollera din trycket varje månad
 • Fråga din däckhandlare vad rätt däcktryck bör för din bil, och sedan ställa dem där du kan hitta den på din bil (ett däck plakat kan hittas på de flesta bilar) eller i återförsäljarens uppslagsbok
 • Var noga med att balansera och rotera tires varje 5000-7000 miles för bästa slitage och livet ur dina däck, även om du har köpt begagnade däck
 • Om du är osäker på begagnade däck du ska t


  Relaterade artiklar


  hur man rengör ett inre ljus i en traktor
  bilhandlare säkerhetsbestämmelser
  typer av transmissionsolja
  hur man byter tändstift på en 2.4l motor
  hur man rengör blå motorcykel ledningar
  Hur är bildäck betyg?
  hur man får bilen bedömningar online
  hydraulisk domkraft underhåll
  hur man sätter gnista trådarna på en Toyota Celica
  syntetiska vs konventionella oljor