rätt sätt att rotera däck

rätt sätt att rotera däck

Tire rotation är nödvändig för att säkerställa livslängd slitbanan livet. Front däcken slits snabbare på grund av styrning, bromsning och motorns vikt. Front-wheel-drive växellådor och vridmoment på däcken blir också viktiga faktorer i slitage. Rotera bakhjul till fronten med jämna mellanrum, vanligtvis varje 5. 000 till 6. 000 miles, för att säkerställa att framdäcken inte slits ut långt innan bakdäcken

Du behöver:.
Plast pan oljeavtappningspluggen
nya oljefilter.
skruvnyckel (storlek beror på din bil olja rinna av bult).
ny bil olja (Synthetic 10W-30 eller 10W-40 är ett bra val).

Innan du roterar

Kolla instruktionsboken i bilen för specifika rotationen instruktioner. Biltillverkarna baserar sin rotation mönster på typ av fordon och ställning drivlinan.

Kontrollera också däcket skylt placerad på förarsidan dörr jamb eller i instruktionsboken. Vissa fordon använder olika däcktryck per axel på grund av vikt variation. Däcktryck är en av de främsta orsakerna till skador på däcken och slits ut i förtid, så om du roterar dem, se till att däcken är pumpade på rätt sätt.

Kontrollera däck för några synliga slitage. Det finns ingen mening roterande däck om stålband visar. Det är dags att ersätta dem.

Kontrollera att däcken är alla i samma storlek innan rotera dem. Tire höjd, bredd och dimension storlek är alltid stämplat på däcksidan.

Se till att du inte har enkelriktad däck innan anställer en korsvis rotation mönster. Enkelriktade däck är avsedda att rotera i den naturliga rörelsen i bilen-det vill säga framåt. Se avsnitt 4 för mer information.

olika mönster på olika fordon

Front-hjulsdrivna bilar använder en front-to-bak, rak rygg rotation mönster. De bakre däcken kors och tvärs till fronten.

-stegad, fyra hjul och all-wheel-drive fordon använder motsatt mönster. Den främre däck kors och tvärs till bakaxeln och föder gå rakt fram till framaxeln.

Däck rotation Debatt

Några däcktillverkare, tekniker däck och företag bil kan inte enas om rätt rotationsriktning mönster. Det är därför hänvisa till bruksanvisningen för ett visst fordon rekommendation är viktigt. Kom ihåg att när du byter däck och använda en annan typ, kan de nya krav på ett annat förfarande än fordonstillverkaren avsett.

Vissa yrkesmän säger att kors och tvärs däck i en rotation mönster har någon fördel. Även om de gamla standby förfarandet med bias-ply däck var att rotera dem framifrån och bakåt utan kors och tvärs, har däckteknik avancerad kraftigt och förändrat tänkande.

Faktum kvarstår att oavsett hur du roterar dina däck, de kommer att pågå längre tid än om du inte rotera dem.

Enkelriktade Däck

Enkelriktade däck sitter på fälgar vänd framåt fordonets position. Dessa däck kan inte anställa en korsvis rotation mönster utan att tas bort och återmonteras på hjulen. På grund av detta gäller en fram-bak och bak-till-front rotation mönster.


Relaterade artiklar


hur man bättra på bilen ytor
Toyota oljebytesintervaller
hur man rengör och reparera en sits läder bil
servostyrning underhåll
hur man köper en garanti för ett fordon
ägg inverkan på billack
hur du tar bort stötfångaren klistermärken från var som helst på en bil
hur man hittar GM delar siffror
hur man rengör ett AEM luftfilter
hur du ändrar Volvo S60 eller v70 motorolja