hur man diagnostisera en jeep sensor gaspådragsläge

hur man diagnostisera en jeep sensor gaspådragsläge

Den trottelpositionsgivarens (TPS) används i bränsle-insprutning och förgasare motorer. TPS används för att övervaka positionen för gasspjället ventilen. När bilen accelererar, öppnar fjäril så luft i insugningsröret. Det finns några tecken som skulle kunna signalera att trottelpositionsgivarens är inte

Du behöver:. . .
Ohm-voltmeter


1
Slå på tändningen till läge "på", men inte starta bilen. Se till att volt mätaren på 12 volt likström. Leta reda på kontakten som går från ECM (Engine Control Module) till TPS och koppla loss den från TPS. Det finns vanligtvis tre stift, centrum stift är normalt negativ kontakten
2
Ta voltmätare och ansluta den negativa sidan (vanligtvis svart kabel) till jordanslutningen på. . batteri. Ta pluskabeln (vanligtvis den röda kabeln) och bifoga det till en av de andra stiften. Den voltmeter bör läsa fem volt Om du har lyckats hittat referensen tråd för TPS. Om det står något under fem volt, då är du på signalkabeln och måste gå till andra stift i kontaktdonet. Om det står ingenting, då är du på det negativa kontakten.
Om den läser fem volt, då vet du att du får rätt referensspänningen till TPS. Därför har du bara bort en felaktig kraftförsörjning till ECM.
3.
Installera tillbaka kontakten på TPS. Ta pluskabeln för voltmätare och lägga den till signalkabeln i ryggen av kontakten-". Back sondering" detta är känt som Ta minuskabeln från voltmätare och lägga den till centrum tråd (negativt på kontakten).
4.
Ta fjäril axeln och sätta på den manuellt. När du vrider det, bör du få en gradvis räkna på mätaren uppåt till fem volt. Om volt fluktuerar bakåt eller framåt oberäkneligt, då du vet att du har en felaktig TPS.


Relaterade artiklar


hur man installerar dimljus på en Ford Escape
hur man rengör Recarosätena
hur man sätter luften i slanglösa Gräs däck
råd om överföring problem
BMW topplockspackning problem
hur du förbereder din bil för sommaren
hur ett bilbatteri fungerar
M50 timing täcka installera tips
hur man får det bästa priset på ett oljebyte
hur man får bättre gas körsträcka (reviderad)