hur man byter en generator i en S420 Mercedes

hur man byter en generator i en S420 Mercedes

Generatorn i en Mercedes S420 är den generator som ger ström till de elektriska komponenter i fordonet. Utan generatorn, skulle bilen behöva förlita sig helt på batteriet. Även om det kan lita på batteriet, är batteritiden strikt begränsad, och batteriet kommer att dö inom 30 till 45 minuter som mest. Vanligtvis när batteriet tänds och lyser, det är generatorn, inte batteriet, som behöver ersättas (även om batteriet kan också behöva bytas ut på grund av en extremt låg kostnad som det inte kan återhämta sig).

Du behöver:
Hylsnyckel
. Hylsnyckelsats.
Ny generator.
Nytt batteri.
Momentnyckel.
Penna.
Papper.


1.
Lossa kabeln igång för att den negativa batteripolen. Lossa muttern på kabelklämman igång för att den negativa batteripolen med en hylsnyckel och skjut klämma utanför terminalen.
2.
Öppna huven och titta rakt på framsidan av motorn. Du kommer att se ett bälte som "ormar" genom ett system av remskivor. Detta är Serpentine bältet, även kallad en "drivrem. "Det måste tas bort för att ta bort generatorn. Rita ett diagram av bältet väg och riktning. Du behöver detta diagram när du installerar om bältet.
3.
Bort spänningar på drivremmen med en hylsnyckel och en 14 mm-uttag. Spännaren är på förarsidan av motorn, nära framsidan av motorn. spännaren bulten sticker ut från motorns remskiva system i 45 graders vinkel, med lite av en hex formen på toppen av skruven och ett litet hål i mitten av bulten. Vrid bulten moturs för att ta bort spänningen på bandet.
4.
Dra åt bältet utanför trissa system.
5.
Ta bort den elektriska kontakten kör till generatorn.
6.
bort generatorn. Ta bort den övre och undre generator monteringsbultar. Generatorn är monterad på framsidan av motorn.
7.
Montera den nya generatorn. Installationen är den omvända för avlägsnande. Se till att du orientera drivremmen ordentligt när du installerar den.
8.
Försök att starta motorn. Så länge batteriet inte tömdes helt när generatorn misslyckades, bör du kunna starta motorn. Om batteriet är dött, kan du behöva installera ett nytt batteri. För att göra detta, ta bort kabelklämmorna på batteripolerna enligt förfarandet i steg 1. Den här gången kommer du att ta bort både de positiva och negativa kablar. Ta alltid bort den negativa kabeln först och bifoga det sista. När kabelklämmorna har tagits bort från terminalen, ta bort batteriet från batterihållaren och släppa i ett nytt batteri. Sedan koppla in batteripolerna och dra åt klämmorna.
9.
Kontrollera att batteriet ljuset inte stanna på när Mercedes är igång.


Relaterade artiklar


hur du gör dina däck håller längre
hur man i detalj en motor
hur man söker efter gratis online reparationsmanualer
Hur är bildäck betyg?
olika typer av pneumatiska cylindrar
hur man byter torkarblad motorer
hur du lägger till automatisk transmissionsolja till en Volkswagen
Hur lång tid motorolja i marken?
hur man byter vätska
typer av diffbroms