diy mercedes underhåll

diy mercedes underhåll

En lyxbil som en Mercedes kommer inte länge utan ordentlig vård och underhåll. Det finns många underhåll på bilen som är bäst kvar till proffs. Det finns dock vissa kontroller och byten du kan utföra på egen hand med jämna mellanrum

Kontrollera Medier

Det bidrar till att inspektera halterna av de flesta av dina vätskor på veckobasis. Om du kör mycket i en vecka, kolla in dem var 250 miles. Kontrollera din motorolja genom att ta av locket oljesticksröret, torka av oljan från pinne med en trasa, placera spaken bakåt i röret och ta bort den igen för att få en behandling på oljenivån. Lägg till mer olja om nivån är lägre än "fylla" märke på pinnen. Den Styrservoolja kontrolleras på ett liknande sätt med sina egna oljestickan, den har två nivå linjer för att kontrollera beroende på om motorn är varm eller kall. Motorns kylvätska, bromsvätska och spolarvätska kontrolleras av fylla märkning på sina tankar eller behållare.

oljebyte

motorolja måste bytas var 3. 000 miles eller tre månader. Leta reda på oljeavtappningsskruven under bilen, det är placerad direkt under motorn nära centrum, och du kan behöva höja bilen på pallbockar för att nå den. Placera en avtappningskärl under kontakten, dra ut kontakten med en skiftnyckel och låt oljan rinna ner i pannan. Samtidigt, byt oljefilter nära avtappningspluggen, vilket cylindriska enhet kräver ett speciellt filter skiftnyckel för att ta bort den och dra en ny på plats. Med det nya filtret och avtappningspluggen på plats, Öppna oljepåfyllningslocket under huven och lägger till fyra liter ny olja. 5W (30, 40 eller 50) olja bör arbeta med många Mercedes-modeller.

Roterande Däck

Rotera däcken varje 6. 000 miles genom att ta bort dem och placera dem på nya hjulet positioner på bilar. Flytta vänster framhjul till vänster bak, vänster bak till höger front, höger front till höger bak och höger bak till vänster fram. Vid borttagning och bifoga ett hjul, avlägsna och fäst dess muttrarna i en "femstjärnig" mönster, med början på en mutter och sedan flytta till ett direkt motsatt den tidigare.

Luftfilter

Inspektera luftfiltret tillstånd varje gång du byter olja, och definitivt ändra den efter två år. Processen för att ta bort luftfiltret kan variera beroende på modell och motor. Generellt måste du öppna luftfilterhuset under huven genom att ta bort sin fästklämmor. Du kan också behöva koppla bort slangar förbunden med huset genom att lossa sina klämmor. Du kommer att behöva ta bort /lossa skruvar eller flikar som håller luftfiltret enheten på plats för att ta bort det. Om filtret innehåller en massa damm, byta ut den.


Relaterade artiklar


hur man byter kylvätskan i en Saturn SL1
hur ofta byta olja i gamla BMW-bilar
hur man gör ett oljebyte på Toyotas bilar
gör det själv tank avlägsnande
hur säkerhetsbältet fungerar
kullager information
hur man byter klipparen bälten
Hur blir din egen mekaniker
hur detalj bilens matta
hur man får bättre gas körsträcka