Vart tar batterikabeln på startmotorn?

Vart tar batterikabeln på startmotorn?

Vid ändring av förrätt, är den viktigaste förbindelsen du kan göra från batteriet, som ger kraft till startmotorn själv. Det finns bara två möjliga anslutningar, men att göra fel val kan skada startmotorn, batteriet, eller både och. Du behöver därför vara försiktig och vet exakt var att göra kopplingen

Placering av batterikabeln på Starter

Det korta svaret är att den röda kabeln kontakten klämmor till den positiva polen och den svarta klämmor kabeln till den negativa polen . Detta kommer att vara sant om du ersätter batteriet eller startmotorn. Byte av batteri är vanligare, eftersom batterier har vanligen en livslängd på högst sju eller åtta år, även för de bästa märkena, och de flesta har mindre av en livstid.

Vid byte av batteri, Skruva loss kontakten klämmor att dra kabelkontakter lös. Lossa klämmorna håller batteriet till sitt fäste och dra ut den. Placera det nya batteriet genom att spänna fast den till montering och byte av kabelskor, röd till den positiva polen, och svart till minuspolen. I många bilar, ansluter den negativa (svarta) kabeln till chassit eller motorn ram, eftersom det är jordkabeln.

Den process för att ta bort och ersätta startmotorn är mycket likt, men oftast mycket svårare eftersom startmotorn är nästan alltid under batteriet i motorfästet. Av den anledningen, de flesta människor brukar skjuta upp starter ersättare till en utbildad mekaniker. Om du bestämmer dig för att göra det själv, måste du först koppla bort batteriet för att undvika att få en chock. Sedan avgöra om startmotorn är skild från startmotorn. Om solenoiden är intern till förrätt, behöver du bara ta bort en uppsättning elektriska anslutningar, positiva polen först. Kabeln ansluter batteriet till startmotorn blir den röda (positiva) kontakten, och det kommer att bli en av två grenar av den kontakten från batteriet. Den andra grenen går till generatorn. Slutligen, skruva isär förrätt från chassit och ersätta den med ett nytt genom att vända dessa steg.

Om startmotorn är separat, men har du en extra uppsättning anslutningar. I så fall ansluter förrätt kabeln från startmotorn till solenoiden, och batteriet ansluter från solenoiden till batteriet. Den negativa kontakter i båda fallen ansluter till chassit som jordkablar.


Relaterade artiklar


hur man: ren som fönster för småpengar
vad är ett luftflöde switch?
hur man rengör mobil klädsel
hur man byter en huva emblem på en BMW
problem med en BMW E46
bästa typ av bilbatteri
hur du lägger till automatisk transmissionsolja
hur man justerar strålkastarna på en Saturn SC2
Nissan Pathfinder underhåll
kan du växla från petroleumbaserade olja till syntetisk olja?