hur man gör en hjulinställning hemma

hur man gör en hjulinställning hemma

. Om du upptäcker att din bil drivor på ena sidan medan du kör rakt, du är i behov av en hjulinställning

hjulinställning tar en butik lite mer än en timme att göra, och kommer att kosta runt $ 80-. . 120

här artikeln kommer att ge dig en enkel teknik hjulinställning som kan göras hemma utan speciella verktyg eller härskare

Du behöver:.
Jack
Pallbock.
Skiftnyckel.
Lång rak axel (dvs.
 kvast).


1.
Placera båda framhjulen på pallbockar. (Om du är osäker hänvisa till min artikel om hissar upp med Jack poäng, länken längst ned. )
2.
Satte nyckeln tändningen, endast vänder sig till första stoppet, så att du aktiverar servostyrning och kan flytta ratten fritt. Centrera ratten.
3.
Nu plocka upp en rak lång stav nog att röra fender kanterna på båda sidor av hjulet. Nu kör stick ner och placera pinnen över däcket. I min bil, var hjulet inte raka och staven gjorde det lätt att se.
4.
I det sista steget, tänkte vi ut vilken riktning däcket pekade på. Om det var som pekar i, mot mitten av bilen, då det betyder att du måste vända den yttre slips r0d ytterligare. Om hjulet är riktad bort från centrum av bilen, behöver yttre styrstag att lossas.
5.
Att lossa eller dra åt yttre styrstag slut, har du att förlora muttern mellan yttre och inre slips r0d slut. Detta gör att du kan dra åt /lossa yttre styrstag genom att vrida det inre styrstag slut.
6.
Tid att räkna ut vilken väg att vända det inre Dragstång slut. Om hjulet behöver peka inåt, bör yttre styrstag slutet vridas motsols eller lösare, detta gör du genom att vrida den "inre" tie medsols ände till höger
7
. .
När du har gjort justeringen, vrid ratten åt vänster och höger sedan centrum, och gå tillbaka för att mäta genom att placera pinnen centrerad på hjulet igen för att se om det pekar rakt, om inte göra nödvändiga justeringar.

8.
Upprepa på andra hjulet, och du är klar. Se till att dra åt Dragstång muttern tillbaka efter justeringarna. Gå på en provtur. Om den görs rätt ska din bil vara kör rakt.

Tips och varningar


 • Detta är inte ett substitut för en professionell hjulinställning. Det bör göras som en tillfällig lösning bara.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort tung oxidation från bilen
  hur du förbereder din bil för samåkning
  manuell växellåda underhåll
  hur man rengör Recarosätena
  Hur fyller jag på en fettspruta?
  hur man håller min bil ren
  hem rättsmedel för rengöring aluminiumfälgar
  hemstädning produkter för tvättar bilen
  tips på att återställa läder bilsäten
  utsläppsnormer för bilar fakta