hur man ändrar transmissionsolja på en Nissan Sentra spec v

hur man ändrar transmissionsolja på en Nissan Sentra spec v

En trasig växellåda är en av de mest kostsamma reparationer din bil kan tänkas behöva. Du måste ändra ditt transmissionsolja var 30. 000 till 60. 000 miles för att säkerställa en lång livslängd för din sändning

Du behöver:. .
10 mm insexnyckel
Tråget.
4 qt.
 75W 90 Gear Oil.
Tratten med lång slang.
Jack /Jackstand eller ramper.


1.
Första steget är att höja din bil. Antingen med en domkraft eller ramper. Om du använder en domkraft ska du placera bilen på jackstands. (Bli inte under din bil när du använder endast uttaget). Efter att höja din bil ska du dra åt parkeringsbromsen.
2.
Nästa steg är att hitta transmissionsolja fylla hålet och transmissionsolja dräneringshål. Överföringen av bilen är placerad på förarsidan. Fyllningen och dräneringshål är placerade på sidan av överföringen mot framdäcket förarsidan. Fylla hålet är belägen ca 5 inches högre och 10 inches mer mot att framför bilen.
3.
Nästa placera din tråget under hålen. Ta bort avtappningspluggen med dig 10 mm insexnyckel för att du kommer att kunna fylla din sändning när du har tömde den. Nästa bort avtappningspluggen och låt den gamla vätskan rinna ner i tråget.
4.
Inspektera avtappningspluggen för metall partiklar. Det bör finnas små metallpartiklar fastnar i magnetiserade avtappningspluggen. Om det finns några stora bitar ta bilen till en mekaniker och ha din överföring kontrolleras.
5.
När gamla transmissionsolja är helt dränerad installera avtappningspluggen.

6.
Nästa öppna din huva. Ta din tratt och stick in den långa röret ner genom motorrummet till där det skulle kunna nå fylla hålet på din sändning.
7.
Nästa sätt in röret i fylla hålet. Börja rulla din 75w90 växellådsolja i tratten. Du kommer att veta att det är fullt när oljan börjar hälla ut ur hålet.
8.
Tillbaka avtappningspluggen och avyttra säkert den gamla oljan.

Tips och varningar


 • Under de närmaste dagarna kontrollera tätheten i din överföring, om du upptäcker en läcka har en mekaniker titta på det.


 • Relaterade artiklar


  hur ett oljefilter verk
  hur man byter växellådsolja på en Harley Wide Glide
  toyota underhåll
  transmissionsolja analys
  hur man gör bilen bromsar längre
  hur man akut fixa en död bil förrätt
  hur du tar bort trasiga hjulbultar
  om hydrauliska cylindrar
  1997 saturn underhåll
  hur du tar bort turbo i en Subaru Impreza