hur man byter torkarblad motorer

hur man byter torkarblad motorer

På grund av deras placering, vindrutetorkare motorer i många bilar är känsliga för vädret, och ofta kallt väder och regn kan orsaka motorerna att bränna ut eller inte fungerar korrekt. Torkarmotor skada kan bli uppenbara om bladen tenderar att stanna eller tveka i mitten en cykel eller helt enkelt inte flytta alls. När detta händer kan du byta ut motorn vindrutetorkare själv i ungefär en timme och därmed spara värdefull tid och pengar

Du behöver:. .
Fast nyckel
Skruvmejsel.
Hylsnyckelsats.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln av ditt fordon från batteriet med hjälp av en fast nyckel och placera kabeln ur vägen, se att den inte kommer i kontakt med någon metall.
2.
Leta skruvarna på bladet vindrutetorkare armar som ansluter dem till torkarmotorn. Lossa skruvarna med en skruvmejsel, ta sedan bort vapen från motorn.
3.
Loss täckplåten som sitter över torkarbladet motorn mellan brandväggen och motorn med en skruvmejsel. Ta bort täckplattan från fordonet.
4.
Kroka av elektriska anslutningar från torkarbladet motorn med en hylsnyckel och få de elektriska ledningarna ur vägen.

5.
Demontera motorn vindrutetorkare med en hylsnyckel att lösgöra nötter från brandväggen. Ta den gamla torkarmotorn ut ur fordonet.
6.
Placera den nya vindrutan torkarmotorn på plats och fäst till brandväggen genom att dra åt muttrarna med en hylsnyckel tills enheten är säkrad .
7.
Sätt tillbaka elektriska ledningsnätet till torkarmotorn med en hylsnyckel. Ställ in torkarmotorn armarna så att de står inför rakt upp för att möjliggöra påkoppling av bladet vindrutetorkare armar.
8.
Skjut täckplåten tillbaka över armarna torkarmotorn och på plats. Säkert det, att med hjälp av en skruvmejsel dra åt skruvarna till fordonets ram.
9.
Fast vindrutan armar torkarbladet till armarna torkarmotorn hjälp av en skruvmejsel för att säkra skruvarna. Sätt tillbaka negativa batterikabeln till batteriet i ditt fordon med en fast nyckel.
10.
Kontrollera att vindrutan torkarbladet motor fungerar korrekt genom att vrida nyckeln i tändningslåset i läge ON och slagit på vindrutetorkarna. Låt dem gå igenom ett par gånger. Stäng av vindrutetorkarna av när du är klar och vrid nyckeln till läget OFF.

Tips och varningar


 • för att förhindra repor på vindrutan, spraya vatten på vindrutan innan du aktiverar motorn vindrutetorkaren.


 • Relaterade artiklar


  hur man skriver på bilen vindrutor
  hur man rengör din strålkastare fordon plast och lampor svans
  hemlagad vätska Vindrutespolare
  bilrutan vatten fläckborttagning
  hur man byter dimljus på en BMW 540i
  hur man håller min bil ren
  hur man ändrar bromsbelägg på Lexus LS 430
  tips om rengöring kärlek buggar bort din bil
  dodge dieselmotorer underhåll tips
  bilrekonditionering instruktioner