hur man ändrar en generator rem

hur man ändrar en generator rem

Generatorn får sin ström från ett bälte som sträcker sig från generatorn till motorns vevhus. Som axeln roterar, roterar den remmen på remskivan, som gör att generatorn att generera elektrisk ström. På grund av användning eller väderförhållanden, kan remmen bli slitna eller spruckna, och hålla generatorn från att producera någon makt. När detta händer kommer ditt fordon slut på ström och stopp. För att förhindra att detta händer, kan du ändra generatorns kilrem själv i en timme eller två, och rädda dig själv bekostnad och tid för att låta någon annan göra jobbet åt dig.

Du behöver:
hylsnyckelsats
. Prybar.


1.
Lokalisera servopumpen på din bil och hitta spännare bult på pumpen som lossnar makten bältet hydraulpump. Den bör placeras på undersidan av pumpen.
2.
Lossa styrservopump bältet med en hylsnyckel att lossa spännaren bult på pumpen tills du kan ta ur styrpump bälte.
3.
Ställ strömbrytaren bandstyrningsutrustning pump åt sidan och leta reda på spännaren bult på A /C kompressor. Använd en hylsnyckel för att lossa A /C spännare bulten och ta bort A /C bälte.
4.
Leta justeringsbulten på generatorn och använda en hylsnyckel att lossa bulten . När generatorn är lös, använd en prybar att flytta den tills du kan ta bältet bort av remskivor.
5.
Placera den nya generatorn bältet runt remskivor och använda prybar att flytta generatorn på plats igen. Dra åt generatorn justeringsbulten med en hylsnyckel tills bandet har rätt spänning.
6.
Placera A /C bälte runt remskivor och dra åt spännaren bulten med hylsnyckel tills bandet är rätt justerade.
7.

Sätt i bandstyrningsutrustning pumpa runt korrekt remskivor och dra sedan åt med hjälp av en hylsnyckel på sträckaren bulten tills bandet är tight.

tips och varningar


 • Notera hur varje bälte är placerade runt remskivorna innan du tar bort dem för att ersätta dem lätt.
 • Försök aldrig att byta ut generatorn bältet när motorn fortfarande är varm. Låt den svalna för att förhindra brännskador.


 • Relaterade artiklar


  c5 corvette underhåll
  hur man byter ut en trasig eller utbränd säkring
  hur man rengör ett AEM luftfilter
  hur man rengör och reparera en sits läder bil
  hur man byter en Yukon stuga luftfilter
  hur man förbereder för vintern på en budget
  hur man får hårda fläckar av fordon matta
  tilltäppt bränsleinsprutningar
  hur man hittar bilen specifikationer
  ersätter en stuga-luftfilter