Hur auto fönster brickor fungera?

Hur auto fönster brickor fungera?

Parts

Vindrutespolare har flera enkla men viktiga delar: behållaren (tanken som du hälla spolarvätska), pumpen, slang, krets och munstycken.

What Happens

När föraren vänder en switch eller förvandlar en knopp, är en elektronisk signal till pumpen som drar vätska ut från reservoaren. Pumpen skapar ett tryck genom att skicka en stor mängd vätska genom en liten öppning, som när du sätter tummen på änden av en trädgårdsslang. Den vätska som lämnar behållaren genom en slang som är ansluten i andra änden av den mycket små munstycken framför vindrutan.

Grundläggande problem och lösningar

Ibland kanske du finner dig själv vrida på vindrutan brickan bara för att upptäcka att ingen vätska kommer ut. Den mest troliga orsaken är brist på vindrutan tvätt vätska i oljebehållaren. Om tanken är full och du fortfarande inte kan få någon vätska komma ut, prova att stänga av din bil och att ha en vän lyssna för att se om pumpen fungerar. Det är lätt att höra. Om pumpen fungerar, testa att rensa din munstycken med en säkerhetsnål eller nål. Fortfarande inte kan få det att fungera? Försöka ersätta slangen som ansluter behållaren till munstyckena.


Relaterade artiklar


hydraulisk domkraft instruktioner
gör det själv tank avlägsnande
bensinmotor delar & definitioner
hur du tar bort spegeln knappen från vindrutan
hem rättsmedel för rengöring aluminiumfälgar
vad är Styrservoolja?
hur man vinner på bilen visar
bmw turbo underhåll
hur man återställer "tid för service" visas på din Mercedes Benz bil
hur man får bättre gas körsträcka