servostyrning underhåll

servostyrning underhåll

Det servostyrning i en bil eller lastbil är en av de okända hjältar av fordonskomponenter uppfinning. Om du någonsin har försökt att styra ett fordon vid tio miles per timme utan servostyrning, vet du hur mycket av ett mirakel denna enkla uppfinning. Ofta är det servostyrsystemet bortglömda och förbisedda i DIY reparation. Att veta hur för att behålla din servostyrning på rätt sätt kan bidra till att jämna ut din rida när styrningen blir tufft

Styrservoolja

En av de bästa sakerna du en göra för att behålla din servostyrning är att kontrollera vätskor regelbundet. Kontrollera din vätska för smuts avfall eller slam områden. Om det finns, töm behållaren genom att avlägsna dess kontakt med badkar undertill för att fånga innehållet. Se till att göra sig av med vätska enligt lokala bestämmelser. När vätskan dräneras, fingret i behållaren för att kontrollera om smuts. Om det finns, spola behållaren, fyll sedan igen. Din Styrservoolja bör bytas var 30. 000 miles. Styrservoolja är röd till färgen, eller tydligt, så om du ser några läckor under din bil motsvarar dessa, kontrollera servostyrning.

Drive Belt

spänning drivremmen i servostyrning är avgörande för korrekt utförande. Bältet ska spännas enligt rätt spänning specifikationer föreslagit i ägarens manual för din bil modell. Om spänningen inte är korrekt inställd, kommer bältet snurra på remskivan är virad runt. Om bältet är halka, kommer styrservopump, som ligger bakom trissa inte uppträda på samma sätt från sväng till sväng. Detta sätter övertryck på pumpen och vrak pumpens lager. Om det finns någon uppdelning på bältet, fett eller olja i skivspåren, eller om bältet är utanför centrum, reparera omedelbart.

Slangar

I servostyrning systemet finns en serie av slangar. Ofta kan slangarna med en effekt av styrsystem sönderfall inifrån innan du kontrollera visuellt ett problem genom att titta på utsidan av slangen. Du kan pressa slangar dock att kontrollera om de känner hårda eller spröda. Om de gör det, byt ut dem, eftersom de har inne slitage. Dessa slangar expandera och krympa, så härdas och sprödhet effekter deras effektivitet.


Relaterade artiklar


delar av ett avgas-
hur du ändrar luftfiltret på en BMW 330i
hur man säljer bilen , och få begärt pris
hur man fixar hastighetsmätaren på en 2004 Chevrolet Tahoe
hur man skapar en akut vägkanten bil care kit
hur man hittar en ärlig mekaniker använder repairpal
DIY: Rengöring bränsleinsprutningar
hur ändrar bromsbelägg i en 2002 banbrytande
Luftmassemätare sensorrengöring
Felsökning av en bil motor