korrekt lufttryck i rotation

korrekt lufttryck i rotation

Rätt och fel sätt att rotera däck är ofta ostridigt mellan däck tekniker, beslutsfattare bil, och tillverkare däck. Men roterande däcken på något sätt är viktigare att förebygga förtida slitage än vad som är rotationsmönster anställda. Eftersom det finns olika typer av däck, omsorg och uppmärksamhet bör tillämpas innan rotera däck för att utföra proceduren ordentligt

enkelriktat Däck

Enkelriktade däck punkt specifikt mot fordonets främre del i den naturliga rotation av däcken vid körning framåt på fordonet. På grund av detta, kan de inte crisscrossed på ett korrekt däck rotation mönster och behöver flyttas fram och bak på samma sida av fordonet. Dessa däck har en pil som pekar i riktning mot den avsedda rörelsen på däcksidan visar en pil mot fordonets front.

Framhjulsdrift

Framhjulsdrift fordon gäller det vridmoment på drivlinan av fordonet och rymma sedan 75% bromskapacitet för bilen. Eftersom de främre hjulen på alla bilar hantera vänder när styrningen kan kanten bära vara mer framträdande på framsidan än baksidan. Eftersom framhjulsdrift fordon gäller vridmoment på framhjulen, kommer de att bära även snabbare än en bakhjulsdriven bil.

acceptabelt rotation mönster för en icke-enkelriktad däck på en framhjulsdriven bil är att placera vänster och höger däck fram rakt bak på bakaxeln och sedan kors och tvärs över vänster bakdäck och den högra bakre däcken på framaxeln.

Om bilens egenskaper enkelriktad däck, kommer du bara att kunna rotera dem framifrån och bakåt på samma sida av fordonet. Denna rotation är också acceptabelt och ibland främjas av däck tekniker för icke-enkelriktad däck.

Och ändå, ett annat sätt för roterande ej enkelriktat däck är att kors och tvärs över däck på ett X mönster framifrån och bakåt. Denna metod används för alla hjul och fyrhjulingar köra, men är fortfarande acceptabel i många rotation normer.

Bakhjulsdrift, fyrhjulsdrivna och All-Wheel Drive

-stegad, fyrhjulsdrivna och All Wheel Drive fordon ger fortfarande 75% bromskapacitet för fordonet, men framdäcken inte är under tvång vridmoment som är framhjulsdrivna fordon. Även om du kan få lite mer liv ur den främre däcken på dessa fordon än framhjulsdrift, de fortfarande måste ta itu med styr efterfrågan som finns på dem.

Den gemensamma rotationsmönster för dessa typer av fordon crisscrosses främre vänstra och den högra framdäck till bakaxeln, men gjorde det vänstra bakre och den högra bakre rakt fram.

Fem hjulens rotation

Fem rattutslag sysselsätter reservdäcket läggs till ekvationen . Detta är en sällsynt rotationssystem sedan många fordon har tillfälligt reservdäck. Även vissa som fortfarande har full-size reservdelar, ägare upptäcker att de är monterade på stålfälgar som inte matchar hjulen aluminiumlegering på fordonet. En ännu nyare dilemma är mindre storlek full storlek reservdelar. Du kan ha en lastbil som tar 17-tums hjul och ta reda på reservdäck i full storlek är på en 16-tums fälg. Dessa full storlek däck är avsedda för tillfälligt bruk och är oftast monterade på generiska stålfälgar.

integrera reservdäck i full storlek i en fem hjul rotation kan göras ett par olika sätt. En framåt kors användas på framhjulsdrivna fordon sjunker däcket passageraren fram som den nya reservdelar, de gamla reservdelar skulle flytta till passageraren bakre position och sedan de två bakre däck skulle crisscross framåt.

bakåt över rotation för fyrhjuliga, bakhjulsdrivet och fyrhjulsdrift sjunker förarens däcksidan front som ny reserv. Den gamla reservdelar fortfarande flyttar till passageraren bakre position och sedan passageraren främre flyttar däcket till förarsidan bak. Den bakre däck skulle gå rakt fram till framaxeln position.

När på Rotera och däcktryck

Däcken ska roteras varje 6. 000 till 9. 000 miles. Du kan ha denna utföras på vartannat till olja ändra om du byter olja regelbundet.

Lufttrycket är en annan viktig aspekt av däck rotation, eftersom vissa fordon rekommendera en varians i lufttrycket från framaxeln till den bakre. Medan detta inte alltid fallet, se till att lufttrycket kontrolleras i däcken under alla rotation förfaranden.


Relaterade artiklar


hur man byter en oljekylare
billigaste sättet att transportera bilen längdskidåkare
hur du tar bort instrumentpanelen i en Infiniti G35
fordon organisation tips
ägg inverkan på billack
hur man byter en Nissan termostat
hur ändrar tändkablarna på en 1998 Oldsmobile intrig
hur du tar bort streck från en Buick Reatta
hur man tvättar golvmattorna i bilen
hur man kan jämföra priser på däck från Goodyear