hur man rengör en oxiderad batteripolen

hur man rengör en oxiderad batteripolen

Oxidation och korrosion kan minska cranking laddning i batteriet. Det kan också drastiskt minska livslängden på batteriet, vilket kräver snabbt utbyte. Det finns ingen bestämd serviceintervall för batteripolerna. I stället bör de kontrolleras ofta efter tecken på oxidering och korrosion, och rengöras vid behov. Använd ett batteri terminal Protectant för att minska sannolikheten för att ha korrosion eller oxidation på batteriet terminaler

Du behöver:.
Tänger
Stålborste.
Batteripolen behandling.
Batteripolen skyddsmedel (tillval).


1.
Samla de verktyg som behövs för att rengöra batteripolerna. Det finns flera metoder för att rengöra ett batteri terminal och flera verktyg som du kan välja mellan att hjälpa dig. Den idealiska metoden att rengöra batteripolerna är att använda ett verktyg batteripolen. Dessa verktyg är små och har oftast fyra armar för olika storlekar på batteripolerna. Om du inte kan hitta ett verktyg batteripolen, använd en stålborste och ett batteri terminal renare, både tillgänglig vid alla Biltema.
2.
Pop din huva och koppla bort negativa batterikabeln. När du kopplar bort den negativa batterikabeln, koppla bort den positiva batterikabeln. Flytta kablarna åt sidan för att undvika dem i vägen.
3.
Placera verktyget på varje batteripolen och vrider den eller ta bort korrosion och oxidation. Torka av spån bort med en torr trasa.
4.
Använd stålborste och batteripolen behandling för att rengöra terminaler om du inte har verktyget batteripolen. Applicera en liten mängd av behandlingen till terminaler och skrubba dem med stålborste. Denna metod är effektiv, men kräver mer ansträngning. När terminalerna är helt rena och torka bort spån eller vistas med torr trasa.
5.
Applicera batteripolen beskyddare kring basen på varje terminal att förhindra framtida korrosion och oxidation ( tillval). Dessa skydd kommer att bidra till att minska processen och minska korrosion eller oxidation i framtiden.

Tips och varningar


 • För en hemmagjord batteripolen behandling, användning bakpulver och lite vatten.
 • Vid återinkoppling av batteriet, anslut pluskabeln först, följt av de negativa.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan öka livet bildäck
  ägg inverkan på billack
  manuell växellåda fakta
  hur man rengör din Autos fälgar / hjul
  hur en tändspole fungerar
  hur man byter fjäderben på en BMW 323i
  12 volt batteri underhåll
  hur man rengör ett Jeep Wrangler hardtop
  föränderliga transmissionsolja i en Toyota Camry
  däcken guide