hur du tar bort en generator på en Infiniti i30

hur du tar bort en generator på en Infiniti i30

Generatorn på din Infiniti I30 fungerar som en generator, vilket skapar möjlighet att hålla din motor igång ordentligt. Den skickar el tillbaka till batteriet, ladda det så att batteriet kan starta bilen när det behövs och också håller elektrisk laddning på rätt nivå för dina Infiniti. Men med tiden kan din generator gå illa antingen från användning eller felaktiga delar. När detta händer kan du byta ut generatorn dig själv i ett par timmar och spara kostnader och tid för att ha det gjort av någon annan.

Du behöver:
fast nyckel
. Skiftnyckel istället.
Metric hylsnyckelsats.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet i din Infiniti I30 med en fast nyckel och en skiftnyckel istället. Flytta kabeln ur vägen så att den inte kommer i kontakt med andra metalldelar.
2.
Skjut under bilen och ta av locket under motorn som täcker generator med ett mått hylsnyckel. Placera locket ur vägen så att du lätt kan hämta den.
3.
Koppla den svarta och den vita elledningar som är kopplade till generatorn med hjälp av ett mått hylsnyckel att skruva isär kablarna från generatorn och flytta kablarna åt sidan.
4.
Hitta bältet på sidan av generatorn och leta upp spännaren bult på trumman. Använd ett mått hylsnyckel att lossa spännaren bulten tills bandet är lös och du kan ta bort den från generatorn trissan.
5.
Bort de två skruvarna som håller generatorn till motor med variabel hylsnyckel tills bultarna glida helt ut och generatorn lossnar av sitt fäste. Lyft generatorn bort från Infiniti I30 motorn och ta bort.

Tips och varningar


 • att undvika skador, låt motorn svalna innan du försöker att ta bort generator.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör några snabba bil fixar
  kamrem instruktioner
  hur man för kvinnor: 4 grundläggande underhåll av fordon funktioner
  Felsökning av takbelysning på en GMC jimmy
  det bästa stället att köpa vinterdäck
  hur man hand tvätta bilen på rätt sätt
  hur ändrar vattenpump i en Mercedes C280
  hemlagad Slim Jim
  hur man köper Blizzak däck
  de delar av en hydraulcylinder