hur ändrar transmissionsolja i en Toyota 4runner

hur ändrar transmissionsolja i en Toyota 4runner

Den 4Runner är en SUV som säljs av Toyota Motor Corporation i världen. Den 4Runner har en unik växellåda pan som tillåter vätska att ändras utan att ta bort pannan. Transmissionsolja bör bytas varje 25. 000 till 30. 000 miles under normala driftsförhållanden, enligt Toyota. För extrema körförhållanden, bör intervallet halveras

Du behöver:.
Tråget
. Handskar.
Hylsnyckelsats.
Ny växellåda kontakten packning.
Tratt.
Ny transmissionsolja.


1.
Dra runt motorn och låt den gå i 30 minuter före du byter vätskan. Transmissionsolja måste vara arbetstemperatur innan en förändring. Stäng av motorn efter den angivna tiden. Parkera 4Runner på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2.
Placera avtappningskärl under överföringen pannan. Avlägsna avtappningspluggen och låt vätskan rinna ner i pannan. Vätskan kommer att heta, se till att du har handskar och hålla sig borta från det strömmande vätska
3
Ta bort den gamla packningen avtappningspluggen från avloppet öppnande och kassera. . . Placera den nya packningen på sin plats och dra åt bulten avtappningspluggen.
4.
Pop huven och ta bort transmissionsolja mätstickan. Sätt tratten i öppningen och lägg den rekommenderade mängden av transmissionsolja (beroende på årsmodell). Byt ut oljestickan.
5.
Vevaxeln och växla igenom alla redskap val med foten på bromsen. Låt motorn gå i 10 minuter. Stäng av motorn och kontrollera under fordonet för läckor.

Tips och varningar


 • Toyota 4Runner sitter tillräckligt högt från marken för mest att byta vätskor utan att lyfta fordonet. Om du har svårt att komma åt underredet, lyfta fordonet och montera alla fyra hörnen med domkraften.
 • Toyota 4Runners säljs efter 2006 har stängt sändningar. Dessa fordon kommer att kräva en överföringstjänst på återförsäljaravtalet med återförsäljare-exklusiva verktyg. Alla andra årsmodeller (1984 till 2005) kan betjänas normalt.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort auto glas
  hur du tar bort klistermärken från bilens stötfångare
  hur du tar bort stötfångaren klistermärken utan starka kemikalier
  volvo underhåll tips
  ersätter en stuga-luftfilter
  hur man byter oljan i bilen
  steg för tvätt en lastbil
  hur du tar bort stötfångaren klistermärken från var som helst på en bil
  hur man tvättar och vaxa bilen
  utomhus bil lagring tips