ford focus underhåll

ford focus underhåll

Ford Focus är en prisvärd, prisbelönta fordon. Dessa bilar är otroligt populära på grund av sin ringa storlek, bra gas körsträcka och lågt pris. Ford har gjort fokus i Nordamerika sedan 1999. En pålitlig bil, kommer fokus att pågå under många år, speciellt med regelbundet underhåll

Månadstillsyn

Utför månatligt underhåll på din bil att hålla den igång. Ford rekommenderar att du kontrollerar att du inre och yttre belysning, däcken för korrekt lufttryck, oljan och vindrutespolarvätska varje månad. Att göra dessa kontroller gör att alla dessa viktiga delar av bilen fungerar korrekt. Kontrollera dessa saker kan få fler angelägna frågor med bilen i vanlig mening, som läckande vätskor, punkteringar eller elektriska problem. Om smörjolja behöver fyllas på, däck behöver bytas eller glödlampor ändrats, du kan ta den till din återförsäljare eller ändra dem själv. Ford rekommenderar Motorcraft oljor för din motor, och namn däck varumärke som Continental, Michelin och Good Year.

Varningslampor

Alltid uppmärksamma varningslamporna inbyggd i instrumentbrädan i din Ford Focus. De nyaste modeller av Focus har ett stort antal varningslampor som indikerar när något är fel. Alla lampor visas som en symbol för frågan, eller som en serie av ord. En bild av motorn är ett tecken att kontrollera motorn. Det finns varningslampor för batteriet, som är en bild av ett batteri med positiva och negativa tecken, olja, vilket är en bild av en olja kan, och ett bilbälte påminnelse ljus, en bild av en person i trygghet i sitt bälte. Det finns tre separata lampor för bromsarna, en ett utropstecken, ett P och den andra ordet bromsen. Alla dessa ska lysa när motorn startar som en indikation på att bromssystemet fungerar. Om de inte kommer på när du startar, ta bilen till mekaniken omedelbart. Om lamporna kommer på efter parkeringsbromsen är urkopplad, kontrollera vätskenivåer.

Planerad service

Utför alla planerat underhåll kontroller som anges av din instruktionsbok. Ford Focus bilar behöver tjänster som vätskenivå, kontroll av däck och lätta kontroller varje månad, liksom mer noggranna kontroller som tester batterianslutning, smörjning av gångjärn och parkeringsbroms kontroller funktionalitet. Kontroller kommer också att behöva göras varje 5000 miles. Vid 30. 000 miles kommer din Ford Focus underhållskontroller blivit krångligare, med de flesta filter som behöver ändras, kuddar ny broms installerad, rotation av däck och mycket mer. Varje Ford Focus handboken kommer att omfatta ett planerat underhåll guide som du kan följa. Det föreslås att du har din bil på service hos en auktoriserad Ford återförsäljare eller av en certifierad tekniker. De kommer att veta schemat för din specifika modell.


Relaterade artiklar


hur du gör din bil luktar färsk
Bästa sättet att rengöra bilen matta
hur man använder ett batteri anbud
det bästa sättet att rengöra en bilmotor
hur du tar bort en självhäftande backspegel
hur man bibehåller en hybridbil
hur halsdukar arbete
hur man fixar en repad Honda stötfångare
Hur får man en billig oljebyte
hur dramatiskt förbättra din våta sommar / vinter körning synlighet