alternativ till diesel

alternativ till diesel

Dieselbränsle används oftast av stora lastbilar, som semi-traktor trailer. Andra fordon använder diesel, men det finns inte så många typiska bilar tillverkade för att använda denna typ av bränsle. Om du tittar på alternativ till diesel, det finns många olika typer av antända din motor, men innan du börjar använda någon annan typ av bränsle måste du se till att din bil kan acceptera alternativen. Om det inte är, kan det allvarligt skada på fordonet.

Standard Bensin

De flesta bilar och lastbilar på vägarna i dag använder standard bensin. Detta kommer vanligen ut på blyfri, medelgrovt och premium. Premiumbensin är utformad för att fungera bättre i högpresterande fordon och kommer att vara dyrare än de andra två slag. De flesta bilar använder blyfri bensin (i själva verket kommer många biltillverkare rekommenderar blyfri när bilen köps). Beroende på årstid och gaspriser, får blyfri bensin eller inte kan vara dyrare än diesel.

E85 etanol

E85 etanol är en ny form av bränsle som används för att tända din motor och driva din bil. Denna typ av bensin består av 85 procent etanol, vilket är en bensin kommer från majs. De övriga 15 procent är standard bensin. Använd inte denna diesel alternativ om inte din instruktionsbok anger du kan acceptera etanolbaserade bensin. Om inte, kommer du att göra skador på din motor och andra delar av bilen. E85 etanol är billigare än alla andra typer av bensin, men det är inte tillgängliga på alla bensinstationer, och det kan ibland vara svårt att hitta.

Electric

Även om det inte i full form ännu, elmotorer faktiskt existerar och som blir mer och mer kraftfull för varje år. Bilar som är baserade elektriska drivs helt av ett elektriskt batteri, vilket kräver att du kan ladda det (oftast i ditt eget hem). Men eftersom bilen är elektrisk den inte använder någon form av bränsle, vilket gör att du kan hoppa över bensinstation helt och hållet. Dessutom är den genomsnittliga avgiften för en elbil mycket billigare än det kostar att fylla upp en hel tank med gas.


Relaterade artiklar


Vilken typ av transmissionsolja bör du använda?
gasfjäder design riktlinjer
hur man byter luften i kabinen filter på en Hyundai Elantra
Serpentine belt problem
auto radiatortryck kontrollera verktyg
hur man installerar dimljus på en Ford Escape
hur du ändrar luftfiltret på en BMW 330i
hur man köper en ny motor
hur du kan maximera bilens andrahandsvärde
ersätter bara ett däck på en bil