viskositet kontra temperatur

viskositet kontra temperatur

Att välja rätt oljor viskositet för ditt fordon kräver en undersökning inte bara av viskositet, men också av de temperaturer som din bil kommer att fungera. Vad betyder allt detta betyder, och vilka effekter kan du förvänta dig att se i din bil? Det är ganska enkelt, och när du förstår det, både du och din bil kommer att gynna för bilens livstid

Viskositet

Viskositet av någon flytande kan mätas på några olika sätt. När man talar om vad du ser när du häller den flytande ut, det kallas kinematisk viskositet. Denna mätning kan komma till uttryck i två former: den Sabolt Universal Andra (SSU eller SUS) och centiStoke (cSt). Två temperaturer används för att bestämma kinematisk viskositet: 104 grader F (40 grader C) och 212 grader F (100 grader C), beroende på vilket betygssystem som används. Jämförelse av viskositet nivåer mellan material måste ta hänsyn till vilken måttenhet används, samt den temperatur vid vilken en viss viskositetsgrad gjordes.

För att ytterligare komplicera saken, kan viskositet också mätas i en enhet som kallas centipoise (CP). Detta mäter dynamiska (eller absolut) viskositet, som mäter motståndet av föremål rör sig genom en viss vätska (se referens 1).

Temperatur

Viskositet påverkas direkt av temperaturen. Det är därför både monograde och oljor multigrade är rankade ett visst sätt. Den Society of Automotive Engineers (SAE) ger viskositet betyg på både 0 grader F och 200 grader C. Ett "W" efter en siffra som anger din olja lönegrad kommer att informera dig om vad viskositet är vid 0 grader C. "W" står för "vintern" snarare än "vikt. "

monograde oljor är bra för konstanta temperaturer. Om du dock vara drivande genom att ändra klimat kommer multigrade oljor täcker olika temperaturer och viskositeter vara mer användbart för dig (se referens 3).

Fördelar

När din motorolja är korrekt viskositet för de temperaturer som du kör din bil, kommer du att uppleva minskade motorslitage. Olja vid ett korrekt viskositet skyddar de delar av din motor att den rinner genom, och håller dem från att komma i kontakt med varandra. Om några bitar av metall eller annat skräp har lossnat inuti din motor, håller oljan även dessa bitar från igensättning din motor och orsakar att den blir obrukbar. Det är därför din olja ser så smutsig när du ändrar den --- smutsig använd olja har gjort sitt jobb och hålla din bil i trim (se referens 1).

Extrem kyla

Om du bor i mycket kalla plats, kanske du ser lite olja på lokala butikshyllor som säger att det är 0W. Detta nummer indikerar att oljans Flytpunkten (vilket är precis vad det låter som) ligger någonstans runt-5 grader F (eller-43 grader C). Observera att detta är något lägre än samma sortiment för en 5W olja, som endast kommer att hälla på rätt sätt utan gelbildande vid temperaturer på -. 40 grader F (-40 grader C) och över (se referens 2)

Övriga överväganden

Just därför att en olja är mer trögflytande betyder inte att det är nödvändigtvis bättre för din bils motor. Läs bilens manual för att se vad tillverkaren föreslår. Observera att det finns utrymme för att experimentera här, vad du ser i bilens manual är bara vad de har testat, så du vet exakt vilket resultat man kan förvänta sig att få. Men måste du ta ditt lokala klimatet och nyckfulla temperatur beaktas för att avgöra lämplig viskositet betyg (eller betyg, mer troligt) för ditt fordon (se Referenser 1 och 3).


Relaterade artiklar


Hur man säljer bilen snabbt själv för en vinst
Hur återvinner jag bildäck?
däcken guide
Hur får man en billig oljebyte
Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?
transmissionsolja analys
det bästa stället att köpa vinterdäck
hur maskin polera en bil
hur man rengör vindrutespolare jets
hur man fixar upp en bil interiör