vad man ska använda för att rengöra dimmigt bleka eller strålkastare

vad man ska använda för att rengöra dimmigt bleka eller strålkastare

Över tid kan strålkastare bli dimmigt eller bleka från vägsalt, jord, fläckar bugg och försämring av plastmaterial. Dessutom kan fukt bakom linsen orsaka en dimmig utseende. Frågan kan tyckas vara kosmetiska. Men dimmigt eller blekta strålkastare minska synligheten genom att minska mängden ljus som tränger in i objektivet när strålkastarna är i bruk. När strålkastarna är nedtonade från smutsiga strålkastare linser, minskar denna synlighet och ökar risken för en olycka

Fakta

Headlight använt linser för att vara gjorda av glas. Det var mycket lätt att rengöra och inte missfärgas. Det var dock svårt att skapa glaslinser för ständigt förändras strålkastare stilar. Plast har ersatt glaset som material som använts för strålkastare objektiv. Det är lättare och kan formas i alla former som behövs för aerodynamik och ständigt föränderliga stilar strålkastare. Dock är plast mer porös än glas och absorberar jorden från vägen, fläckar från buggar och tjära gör att de ser dimmigt eller blek. Dessutom exponering för solljus, samt värme från strålkastare lökar, kan orsaka missfärgning av plasten.

Förtvätt

Använd varmt vatten med tvål på en trasa för att mätta och skrubba strålkastare objektivet. Skrubba bort alla buggar och andra jord som har anslutit sig till linsen. Om det finns tjära på objektivet, använder mycket varmvatten för att mjuka upp och ta bort tjära. Använd inte en skrubbning eller slipmedel eftersom dessa kan bilda repor i plast som kommer att bli svårt att få bort. Torka väl och lägg ett lager vax.

bikarbonat eller Pumice

bakning Ansök soda eller pimpsten till våt trasa och skrubba strålkastare objektivet. Detta tar bort ett tunt lager av den yttre ytan av plast som kanske har blivit missfärgade av fläckar eller vägsalt. Denna metod är bäst för strålkastare som är rengöras regelbundet och dimmigt eller bleka utseende är inte märkts mycket.

Wet Sand

Använd en 600 grit våt sandpapper för att ta bort ett djupare skikt av den yttre ytan av plast för äldre strålkastare linser som inte har rent ofta. Var noga med att hålla ytan våt vid slipning och tillämpas endast lätt tryck. Upprepa processen med 1. 000 sandpapper och avsluta med 2. 000 grus våt sandpapper. Det är mycket viktigt att hålla linsen blöt medan slipning. Följ med polering med bakpulver eller pimpsten. Torr väl och lägg ett lager vax.

Fukt

Om det finns fukt bakom linsen, öppna huven på bilen och ta bort skruvarna som håller strålkastaren linsen på plats. Undvik att röra vid lampan. Oljor från dina händer kan orsaka glödlampan att brista när den används och blir uppvärmd. Ta försiktigt bort plast linsen och rengör insidan med hett tvålvatten. Kontrollera att strålkastare objektivet är helt torr innan du sätter över strålkastarna.

Förebyggande /Lösning

Rengör strålkastarna med bakpulver eller pimpsten varje gång bilen tvättas. Detta kommer att kontinuerligt ta bort ett tunt lager av den yttre ytan av strålkastare linsen så kommer de aldrig verkar vara dimmigt, bleknat eller missfärgat. Applicera ett lager vax efter rengöring för att ge en barriär för att förhindra fel, tjära och vägsmuts från att absorberas i plasten.


Relaterade artiklar


hur halsdukar arbete
hur man köper en billig bil däck
hur man skriver den bästa bilen annons
bilhandlare säkerhetsbestämmelser
hur reparera en igensatt kylare
Toyota oljebytesintervaller
Luftmassemätare sensorrengöring
hur man tvättar din bil snabbt och effektivt
bilhandlare tips
hur man får en dålig lukt ur bilen