hur man fixar en frusen lås bildörr

hur man fixar en frusen lås bildörr

Frysning vintertemperaturer kan utlösa förödelse på lås bildörren, särskilt om fordonet lämnas i kylan under långa perioder. Det sista du behöver på en hektisk morgon innan arbetet är krånglet med frysta lås bildörren. För snabb upptining lösningar, kolla in tipsen på denna sida

Du behöver:
Tändstickor eller tändare
. Hårtork.
Toalettpapper röret.
Avisningsmedel.


1.
Testa alla bilens dörrar att se om de är frysta. Om turen på din sida, in i bilen genom en annan dörr. När du startar bilen och sätter på värmen, eventuella återstående frysta lås bör tina inom några minuter.
2.
Värm din nyckel. Ibland kan en frusen lås behöver lite värme för att få tumlare i rörelse. Tjocka handskar, använd en tändsticka eller tändare för att värma din nyckel och sätter den i låset. Värmen kommer att smälta isen inne i låset och gör att du kan låsa upp dörren.
3.
Håll en tom hushållspapper eller toalettpapper röret i handskfacket under vinterhalvåret. I händelse av att ditt lås fryser, placera röret över lås och värm den med din andedräkt.
4.
en hårtork för att värma upp nyckeln eller låset i sig är ett annat bra alternativ, men att ha ett eluttag i närheten kan vara ett problem. Betrakta en batteridriven, bärbar hårtork om din bil vanligtvis inte är inom rimligt antal utlopp.
5.
Hindra lås från frysning genom att hålla en burk avisningsmedel på sidan och sprutning lås i slutet av dagen. Eftersom mest frusna dörrlås är resultatet av kondensation inuti tumlare kommer avisningsmedel hjälpa till att hålla kondensen fryser. Du kan hitta avisningsmedel i de flesta hårdvaru-och fordonsindustrin butiker, och på displayen under vintermånaderna på bensinstationer och närbutiker.

Tips och varningar


 • inte hälla hett vatten över ditt lås. Detta kommer att öka mängden vatten inne i låset och resultera i framtida frusna lås.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter dodge kulleder
  hur du tar bort rök lukt från bilen - grön
  hur man fixar fordonsindustrin radiatorer
  hur man fixar upp en 2003 Nissan Sentra SE-r
  hur tjänsten en Cheva astro van överföring
  hur man stänger av maint req’d ljus på en Honda Accord
  Hur du tar ut ventilerna streck luften vid rengöring en mustang
  hur man ändrar bromsbelägg på en Honda
  Toyota oljebytesintervaller
  var man kan hitta en instruktionsbok till din bil