hur man byter oljan i bilen

hur man byter oljan i bilen

Om du kan byta olja i din bil dig själv, du kan säkert dig mycket pengar utan att använda alltför mycket av din tid. Det kan verka överväldigande i början, men när du ser hur man gör det, kommer du att inse att det är lätt att göra

Du behöver:. .
Oil
Filter.
Strap Wrench.
Car Jack.
Pallbockar.
Töm Papperskorgen.
Plastbehållare.
Wrench.


1.
Att komma igång måste du parkera din bil på en plan yta. Detta är viktigt så att bilen inte kommer att halka av domkraften så att oljan rinner helt. När parkerade se till att sätta på din nödbroms.
2.
Sedan måste du lyfta upp din bil. För att göra detta tar domkraft som du har och Hissa upp bilen med bilens ram. När det är kapade upp tillräckligt högt, placera domkraften på framsidan av bilen för att hålla bilen säkert.
3.
Nu tar lämplig storlek skiftnyckel och avlopp bin och gå under bilen. Lossa oljepluggen och låt oljan rinna ner i avloppet bin.
4.
Medan oljan är dränering, använd din rem skiftnyckel för att lossa oljefiltret. Dra oljefiltret bort från bilen om du har en annan bin du fångar oljan. När du tar bort filtret, se till att gummipackningen som var på filtret tas bort också.
5.
Byt ut oljefiltret med ett nytt filter. Innan du placerar det nya filtret på bilen, se till att oljan att packningen så att det är lättare att ta bort på nästa oljebyte.
6.
När oljan helt avlopp, sätta kontakten tillbaka på oljetråget. Kontrollera att tvättmaskinen är på kontakten för att hindra oljan från att läcka.
7.
lägga Nu lämplig mängd olja i din motor. Din instruktionsbok kommer att säga det belopp som behövs.
8.
Nu måste du starta din bil. Det finns tre syften med detta. Först ser du säker att oljetrycket ljuset på instrumentpanelen släcks. Om det inte gör det, förvandla din bil omedelbart och kontrollera oljenivån och att filtret är på riktigt. För det andra kan du titta under bilen för att se om det finns några läckor. Slutligen måste du starta bilen för att få oljan flödar för att kunna kontrollera nivån på olja när du stänger din bil av.
9.
Stäng av din bil och kontrollera oljenivån från mätstickan. Om det inte är upp till den högsta linjen, tillsätt mer olja tills den når den högsta linjen.
10.
Nu när oljebyte är klar, måste du göra dig av olja på ett miljövänligt sätt. För att göra detta, häll oljan från din rinna bin i plastflaskor eller behållare. Sedan föra dem till en reparera stationen eller oljebyte plats och ge dem olja att förfoga över. De är skyldiga enligt lag att acceptera det.

tips och varningar


 • kan du hälla lite extra olja i bilen medan kontakten är ute för att spola lite mer av de gamla oljan ur din motor.
 • Rådfråga din instruktionsbok om du behöver för att hitta där oljefiltret ligger.
 • Gå inte under bilen utan att säkras upp av domkraften.
 • Om du byta olja efter att ha kört runt en hel del, kommer oljan vara varm och vissa andra delar av motorn som kan orsaka brännskador beroende på var oljefiltret.


 • Relaterade artiklar


  Definitionen av diffspärr
  hur man byter en dålig generator
  den industriella bil målning
  hur man använder tvättsprit att avfrosta vindrutan
  Hur du laddar ett bilbatteri säkert
  hur bilen el arbete
  När ska ersätta en generator
  hur man kan återställa bilens lack
  hur man rengör knäppa på verktyg
  hur reparera radiatorer för bilar