hur man kan återställa bilens lack

hur man kan återställa bilens lack

Hur du återställer bilens finish på den nya bilen glans, på rätt sätt! Många människor förstår inte skillnad mellan polish och vax och försummar ofta viktigt steg för polering för att återställa bilens finish. Detta artiklar förklarar rätt steg för att återställa bilens finish

Du behöver:.
Biltvätt Soap
. Polska.
Vax.
Clay Bar Kit.
Microfiber handdukar (ca 8).
Frottéhandduk.
Några armbåge fett.


1.
En mycket viktig del för att förnya bilens finish är att se till att du börjar med en ren, föroreningar fri yta. Så det första steget är att helt enkelt tvätta bilen med en tvål biltvätt som Turtle Wax's Ice Biltvätt som inte kommer att lämna efter något vatten fläckar eller tvålrester. Vad du än använder här, bara se till att du använder en tvål som är avsedd för fordon, använd inte diskmedel eller något annat rengöringsmedel produkter som innehåller slipmedel som kan repa dina fordon färg.

Jag rekommenderar också tvätta bilen för hand den här gången. Du kommer att arbeta närmare din bil och du kommer att märka fläckar som behöver lite extra skrubbning som kommer att leda till en övergripande alla bättre resultat. När du är färdig tvätt, gå vidare och torka bilen med en handduk genom att försiktigt torka bort vattnet. Jag gillar att använda en lövblåsare för att torka mina fordon. Genom att använda handsfree metod du mindre risk att repa bilens färg genom att plocka upp smuts och andra föroreningar i din handduk.
2.
När ditt fordon är ren och torr du ll måste testa ytan för att besluta om huruvida du behöver ytterligare rena färgen. Detta är en mycket enkel procedur, bara att skjuta baksidan av handen längs ytan på din bil. Om den känns smidig kan du hoppa över detta steg. Annars, om det känns grov eller liknande finns det fortfarande smuts på ditt fordon, måste du ytterligare rengöra dina fordon måla med lera bar.

För nybörjare, skulle jag rekommendera en lera bar kit, som Turtle Wax's Clay Bar Kit som kan hämtas på Walmart eller din lokala Advance Biltema. Satsen kommer att innehålla lera baren och de nödvändiga lera baren smörjmedel som gör att lera att glida längs ytan på din bil. The Turtle Wax kit innehåller också en flytande lera formel som du kommer att rensa din bil med före utnyttja leran baren. Detta steg är inte tänkt att ersätta claying bilens yta, men bara en starkare biltvätt formel som tar bort smuts och föroreningar, som de flesta biltvätt rengöringsmedel inte kan hantera.

Leran ribban ytterligare kommer att rensa ditt fordon färg genom att faktiskt dra partiklar och föroreningar ur färgen, något som helt enkelt tvätta eller skrubba din bil kommer inte, oavsett hur mycket man än försöker. När du ler ditt fordon kommer du börja märka hur mycket renare din bil börjar se. Du kommer inte behöva trycka hårt och claying är inte ansträngande men det är en mycket tidskrävande process. Se till att du följer de instruktioner som ges med vad lera bar kit du använder, medan det inte är en mycket komplicerad procedur kan ignorera instruktionerna leda till irreversibla damager till ditt fordon måla.
3.
Nu när du har noggrant rengöras ditt fordon och bort alla föroreningar med lera bar du är redo att hänge sig åt en ofta förbisedd steg att förnya och skydda bilens finish, polering. Många människor förstår inte riktigt skillnaden mellan polering och vaxning bilen och därmed ofta förbiser detta steg. Om man slår upp ordet "polska" i ordboken, ser du att det betyder, att göra slät och blank, särskilt genom att gnugga eller friktion. När du polera en bil, det är precis vad du gör, du gör slut slät och blank genom gnugga med en polermedel. Polermedel innehåller faktiskt mikroskopiska slipmedel ungefär som en mycket fint korn sand papper. Genom att polera dina fordon yta du faktiskt ta bort ett mycket tunt lager av yta och exponerar en fräsch och ren lager av färg. Många ytan fläckar och märken snurra kan poleras av polering området kring fel eller repor ner så att de är på en jämn slätt med scratch.

Det finns olika typer och typer av lack på marknaden som är antingen mer eller mindre aggressiva än andra. De flesta av de lack hittar du på hyllorna hos din lokala Biltema är milt aggressiv och kommer inte att ta bort mycket färg från din bil och jag råder dig att sticka med dessa produkter om du inte verkligen vet vad du gör. Du kan beställa starkare, mer aggressiv polish online om du verkligen vill utsätta ett nytt lager av yta.

Återigen, följ instruktionerna för den polska som du använder. Jag vill påpeka dock att du är i en mening, slipning målgång på din bil så var inte rädd för att sätta lite armbåge fett i detta steg. Om du bara lätt gnugga, är du inte riktigt komma någonstans. Du vill inte att skrubba som om du tar bort en fläck från mattan, men du vill använda en fin rörelse fast gnugga med vikten jämnt fördelad över applikatorn. Om du tappar din applikator, skölj bort det med en stark ström av vatten och låt det torka innan du använder den igen. Bara ta en annan Microfiberduk att använda medan det är torkning. Vad du än gör, använd det inte utan applikator som har vidrört marken kommer den att suga upp smuts, oavsett om du ser smuts eller inte, och kommer att allvarligt repa dina fordon finish.

polering steget är bara nödvändigt ungefär en gång per år. Du behöver inte putsa mer än så och om du gör det kommer du så småningom hamna polering bort för mycket av din v
4.
Så nu du har tvättat bilen, har du tagit bort hudceller inbäddade i färg, och du har polerad finish för att åstadkomma den nya bilen glans och jag är säker nu armarna känns som de är bokstavligen kommer att falla av! Men nu, efter alla dina hårt arbete, måste du skydda och bevara ditt blod, svett och tårar med en bra päls vax. Det primära syftet med vax är att skydda bilens finish och egentligen inget mer. Vax binder den yttersta lagret av fordonets färg och fungera som ett skyddande skal till bilens finish. Om du bara vaxa bilen efter tvätt och inte ordentligt rengöra med lera bar eller polska, gör du helt enkelt till alla skräp och föroreningar vara låst i din färg med ingen väg ut. Så medan vaxning din bil är ett mycket viktigt steg i att förnya och bevara bilens finish, är det ingalunda, att vara allt slut hela bilvård. Du är helt enkelt att skydda på denna punkt.

Tips och varningar


 • Använd en annan micro fiber handduk för varje steg (använda polish, ta bort polish, tillämpa vax, ta bort vax)
 • Om du släpper en applikator, kassera den och använda en ny
 • Du kan alltid tvätta dina mikrofiber kläder med regelbundna tvättmedel och varmt vatten om du använder dem alla upp eller tappa alltför många
 • Undvik allt-i-ett produkter är det inte möjligt att vax och polera din bil i ett steg oavsett vad produktspecifika påståenden den gör. Det skulle vara som rengöring och målning ditt hus i ett steg-inte fungerar på det sättet
 • Arbete i skuggan och helst när temperaturen är mellan 60-80 grader för bästa resultat och mindre slitage. på armbågarna.
 • Följ alla anvisningar med vad bilvårdsprodukter du använder, kan de mycket olika. Inte följa dessa anvisningar kan orsaka irreversibla damager till bilens finish.
 • återigen inte använder en applikator som har tappats MARKEN


 • Relaterade artiklar


  lång körsträcka tekniker
  hur du ersätter din bil luftfilter
  hur man blöda en cylinder koppling befälhavare på ett Scion xB
  hur man rengör en kommersiell strålkastare lins
  hur du tar bort förarsätet från en Cheva Silverado
  Hur gör jag för vätska byta växellåda?
  makt tvättekniker
  hur man byter kylvätskan i en Saturn SL1
  hur buff högblank akrylfärg
  hur man fixar ett 12 volts batteri