hur man för kvinnor: 4 grundläggande underhåll av fordon funktioner

hur man för kvinnor: 4 grundläggande underhåll av fordon funktioner

Korrekt underhåll på din bil kommer att förlänga livslängden på motorn och gör resor till mekaniker lite färre. Alla kvinnor bör känna till grunderna för fordonsunderhåll

Du behöver:. .
Pappershandduk
Tratt.
Oil.
Spolarvätska.
Kylvätska och frostskyddsmedel.
Tire Pressure Gauge.


1.
Låt oss börja med däcken. Korrekt inflationen kommer att förbättra gas körsträcka och gör bilen rida smidigare. Om du inte har tillgång till en luftslang hemma då kanske du vill gå till en bensinstation och använda luftslangen där. Det första du bör göra är att läsa på sidan av däcket rätt inflationen. Detta är noterat på däcket som PSI, som står för pounds per kvadrattum. När du har hittat rätt PSI, skruva loss ventilhuven. Lägg sedan cirkeln slutet av lufttrycksmätare på spindeln. Sätt lite press för att få en behandling. Om du sätter bara lite tryck du kommer att släppa luft. Om behandlingen är densamma som den rekommenderade PSI är allt du behöver göra är att sätta ventilen locket igen. Om det är över ISKAs så måste du släppa lite luft. Kom ihåg när du sätter lufttrycksmätare på och lite luft kom ut? Det är i princip hur du ska släppa lite luft. När du har nått rätt PSI då är man klar med det däcket. Om PSI ligger under rekommendationen så måste du lägga till luft. Det är där du kommer att behöva en luftslang. Sätt i slutet av luftslangen på spindeln på samma sätt som du sätter lufttrycksmätare på och tryck in avtryckaren på luftslangen ringtryckmätare. Några av de däckpumpar har däck mätare inbyggd så du kan kolla dina framsteg, men om den inte gör bort ringtryckmätare och kontrollera med din lufttrycksmätare. Fortsätt tills du är på rätt PSI. När du är klar, placera ventilen locket igen och fortsätta vidare till andra däck.
2.
Nästa vi måste gå vidare in i motorn. Spaken för att öppna huven längst ner på förarsidan instrumentpanelen. Det oftast kommer att ha en bild av en bil med huven öppen eller det kan ha orden HOOD på den. Jag vet att det finns folk som läser detta undrar varför jag förklarade där fläkten utgåvan är men det finns kvinnor därute som aldrig har öppnat en huva och dessa instruktioner är avsedda att vara bokstavlig för att hjälpa dem. När du får huven öppen vi kan gå vidare. Nästa steg 3 kräver att motorn kall. Om det inte är sedan gå tillbaka i huset i ca 30 minuter och sedan komma ut igen. När din motor är svalnat vi kan kontrollera vätskenivån. Nyare bilar har slutna system och du kontrollerar vätskenivån på över flöde tanken. Detta är en stor mjölkvit plast tank med ett lock som kommer att ha en varm nivå linje och en sval nivå linje. Eftersom motorn är kall vi kommer att kontrollera den svala nivå linjen. Om kylvätskan i tanken är under denna linje så måste vi lägga till några kylvätska till overflow tank. Få en tratt och häll kylvätska tills du är på linjen. Om det är över så måste vi ta bort en del men detta är ett steg som kräver korrekt hantering av det borttagna vätska. Detta är mot lagen att slänga och är giftigt för djur-och växtliv. Du kan ringa en delar butik för att se om de deltar i återvinning fordon kylvätska eller kolla med en fordons-återvinnare att se om du kan ta den där. Det är ditt val om du vill fortsätta eller gå till ett garage och få dem ta bort den. Jag kommer att gå vidare och förklara hur du tar bort kylvätskan om du väljer att göra det själv. Du kan få en kalkon baster bidra till att undanröja kylvätska. Öppna locket och sätt in kalkonen baster tills du har nått den överflödiga vätskan. Suga upp vätska och placera den i en glasburk. Fortsätt med denna process tills du har nått rätt nivå och sedan lägga locket på glasburk tills du är redo att ta det till återvinnare.
3.
livlina av ditt fordon är nästa steg. Vissa människor säger att oljan i din bil är blodet i ditt fordon. Om du får slut på olja din bil inte kan fungera och du blåsa motorn. Det finns 2 mätsticka i din motor. En är för motorolja och den andra är för transmissionsolja. Jag kommer att täcka sändningen i en annan artikel. Vi ar kommer att bli berörda endast med oljestickan. Du kan hitta mätsticka genom att leta efter en spole bit metall sticker upp ur motorn. Mätstickan är oftast framåt av transmissionen en. Håll rullade del och dra ut oljestickan. Det är en lång pinne med några markeringar på slutet av den. Torka av mätstickan mot slutet av det med hushållspapper. Titta på markeringarna. Det ska vara låg och full markeringar tillsammans med några Marling identifiera en fullgoda varumärke. Sätt stickan i hålet du tog ut den och räkna till tio. Dra ut oljestickan igen och titta för att se var oljan registrerar på mätstickan. Om det är låg så måste vi lägga till några motorolja. Om det är för full skulle jag föreslå att ta den till en mechanis eller har någon du känner dränera en del av oljan eftersom detta är en process som kräver att få under fordonet och veta det korrekta sättet att tappa ur oljan. Om mätstickan register tillfredsställande utbud bara lägga stickan i när du är klar. Om det är låg då här är hur man lägger till olja. Hitta en mössa som säger olja på den. Det är där vi kommer att lägga lite olja till din bil. Ta av korken och sätta en tratt i öppningen. Häll hälften av flaskan i tratten och vänta och 5 minuter för att kontrollera oljestickan igen och se där oljan registrering. Om det fortfarande är låg, upprepa detta steg tills du får en stisfactory läsning och sedan tillbaka locket.
4.
Detta nästa steg är inte en viktig funktion del av din bil men för de flesta kvinnor är det en bekväm funktion. Detta är den vätska för Window Washer. För att kontrollera denna nivå youa åker du hitta en annan mjölkvita tanken. Merparten av den tid det ligger nära kylvätska tank vi redan omfattas. När du har hittat tanken se om det finns linjer på den sida som kylvätska tank. Om det inte finns, ta av locket och se om det är fullt. Om du inte kan se någon vätska då vi kommer att fylla upp mitt i toppen av tanken. När det når toppen av tanken då det är fullt och du är klar. Sätt tillbaka locket på.

Tips och varningar


 • Dessa är de fyra mycket grundläggande stegen för att behålla ditt fordon. Jag rekommenderar starkt att varje kvinna borde ta en klass på grunderna i ditt fordon. Gå till din lokala college och se om där finns en bil nybörjarkurs eller du kan kolla med din lokala vuxna i skolan.
 • Om det är någon av dessa åtgärder som du inte känner dig bekväm att ta itu med så måste du ta den till någon som är kvalificerad att utföra underhåll på din bil. Varje fordon är olika och jag skulle föreslå att köpa en handbok som är för just din modell och gör av fordon. Utför inte någon av dessa funktioner om du inte är säker på förmåga att framgångsrikt utföra dessa uppgifter. Jag är inte en kvalificerad mekaniker och garanterar inte utför dessa grundläggande underhåll funktioner kommer inte att skada ditt fordon som inte har utförts korrekt. Om du är osäker, ta den till en mekaniker. Dessa instruktioner är enbart för information.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan undvika ett däck Blowout
  hur du justerar strålkastarna på en Ford Escort
  hur du kontrollerar din mätare luftflöde
  hur man roterar dina bildäck
  hur man bygger ett bilbatteri
  hur man får korrosion av din bil batteri
  hur du tar bort ett nackstöd från en Ford Edge
  hur buff högblank akrylfärg
  hur man korrekt Kontrollera lufttrycket i däcken
  hur man byter olja under 2009 toyota corolla