hur man enkelt kontrollera lufttrycket i däcken

hur man enkelt kontrollera lufttrycket i däcken

Kontrollera lufttrycket i däcken är viktigt eftersom du kommer att veta när dina däck är låg och behöver mer luft. Att göra denna enkla sak kan bidra till att förlänga livet på dina däck. Det tar inte lång, men det kan vara mycket viktigt och bör göras minst en gång i månaden. Denna artikel kommer att dela stegen i hur man kontrollerar trycket i däcken för att fylla det med rätt mängd luft

Du behöver:. .
Air Gauge
Luftpump (finns på de flesta Car Service stationer).


1.
Använd endast en kvalitet luft mätare. Mycket billiga luft mätare kan ge avläsningar lufttryck som är långt borta. Se till att du kontrollerar trycket minst en gång i månaden.
2.
Vill kontrollera dina däck lufttryck och få en mer exakt avläsning skall däcken vara kallt vid beröring

3.
Ta bort ventilkåpan och sätta luften spårvidd på ventilspindeln av däcket. Du bör inte höra ett ljud läcker om den tas på rätt sätt. Luften mätare kommer då att låta dig veta hur många pounds av trycket är i däcket.
4.
Däcktrycket skall ligga inom 2 pounds av det rekommenderade lufttrycket från däcktillverkaren. Detta antal är oftast präglade i sidan av däcket. Kontrollera alla fyra däcken plus reservmotorer i bagageutrymmet.
5.
Om däcktrycket är låg, fyll på med mer luft. De flesta bensinstationer har luftpumpar. De tar ofta om 25 eller 50 cent för det men om du frågar de åtföljande, ibland kommer de att ge dig luft gratis.
6.
Förvara inte luftpumpen på däcket mer än två sekunder åt gången. Håll koll din däcktrycket tills det är rätt mängd. Sätt valvel stammen omfattar igen när du fyller däcken med luft.
7.
Om du råkar vara i närheten av en bilverkstad eller ett däck plats, många gånger de kommer att kontrollera din däcktryck och fyll den med luft gratis medan du väntar i bilen. Detta kan vara det enklaste sättet att få luft i dina däck, dock är det mycket bra att veta hur man kontrollerar lufttrycket i dina däck själv. Att göra detta enkel sak minst en gång i månaden kommer att bidra till att förlänga livslängden på dina däck.


Relaterade artiklar


hur man köper en ny motor
Hur får man en tvätt hand bil för 2,00 dollar
hur man ändrar generatorn på en Hyundai Tiburon
kan återställa strålkastare klarhet
åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde
underhåll för en Toyota Corolla
hur man byter en generator i en 4,0 SOHC ford explorer
hur du håller din bil letar nya
hur man använder ättika för att rengöra din bil
hur man rengör vindrutespolare jets