hur man byter boostern bromsen på ett 1996 neon auto

hur man byter boostern bromsen på ett 1996 neon auto

Byte av booster Brake är inte så svårt som det kan vara långtråkig. Det finns egentligen bara ett svårt steg i uppgiften och det är att ta bort klippet innehar booster bromsen stången till bromspedalen. Resten av jobb är bara att lossa och dra åt muttrarna och linjer

Du behöver:.
7 /16 "skiftnyckel
7 /8 "nyckel.
13mm uttag 3 /8 "-enhet.
liten förlängning 3 /8 "-enhet.
Ratchet 3 /8 "-enhet.
Skruvmejsel.
Phillips (stjärnformad) skruvmejsel.
gammal kaffeburk.


1.
Öppna huven. För att få på bakhjulet linje på förarsidan för huvudcylinderns du behöver för att lossa den elektriska linjen på förarsidan av huvudcylindern. Tryck bara kabeln åt sidan ur vägen tills den ska ersätta i position.
2.
Nu att ta bort den svarta plast supporter fortfarande över bromsledningen muttern nå på föraren sidan av huvudcylindern och krama de två plast tips tillsammans och tryck försiktigt in dem i hålet, på andra sidan av huvudcylinderns använda andra handen för att vicka den svarta ut gips supporter. Placera supporter där du kan hitta den när de är färdiga att flytta tillbaka på plats.
3.
Använda 7 /16 "skiftnyckel lossa och ta bort de två bromsslangar på passagerarsidan och försiktigt flytta dem bort från huvudcylindern. För att lossa dessa sätta skiftnyckel i bromsledningen muttern så långt bakåt mot brandväggen som du kan och dra skiftnyckel mot fronten på bilen. När lös försiktigt flytta rader bort från hålen de var i.
4.
Att komma åt bromsslangar på passagerarsidan för huvudcylinderns kommer du först behöva flytta ett svart plast vakuum enhet som är ansluten till motorn. Först drar du försiktigt den lilla svarta röret bort av vakuum enheten och flytta den ur vägen tills dags att sätta tillbaka det igen. Sedan använda fingrarna att trycka ner de klipp som innehar vakuumanordning tills bandet är lös. Rör försiktigt vakuumanordning mot fronten på bilen tillräckligt så att du lätt kan nå bromsslangar på passagerarsidan för huvudcylinderns
5.
Använda 7 /16 "skiftnyckel Lossa och ta bort bromsslangar på passagerarsidan av huvudcylindern. För att lossa dessa sätta skiftnyckel i bromsledningen muttern med handtaget så långt fram till fronten av bilen som du kan och tryck in nyckeln mot brandväggen. När lös försiktigt flytta rader bort från hålen de var i.
6.
På förarsidan du behöver ta bort de två backventilerna att bromsslangar bifogades. Med hjälp av en 7 /8 "nyckel lossa och helt ta bort backventilerna. För att lossa dessa sätta nyckeln på muttern med handtaget så långt fram till fronten av bilen som du kan och tryck in nyckeln mot brandväggen. Sätt backventiler på ett säkert ställe tills de ska ersätta.
7.
Nu söker hela vägen till baksidan av Huvudcylinder ser du de senaste två muttrar. Använda 13mm uttag, liten förlängning och spärr alla i 3 /8 "köra lossa och ta bort både nötter. Dra försiktigt ut huvudcylindern framåt mot fronten på bilen tills lös.
8.
Gå in i bilen och med hjälp av Phillips (stjärnformad) skruvmejsel ta bort de tre skruvarna på botten av instrumentbrädan nedanför rattstången. Också ta bort skruven på sidan av samma panel bredvid säkringsskåpet. Nu lyfter från botten av panelen mot sätet och uppåt ta bort panelen.
9.
Under denna vinyl-panelen är en metall panel också fast av Phillips skruvar. Ta bort dem och lyft från botten av panelen mot sätet och uppåt ta bort panelen. Ta en 10 minuters paus innan du fortsätter.
Tio.
Nu kommer den tråkiga delen. Med hjälp av en ljusstark ficklampa lysa den från golvet upp mot botten insidan av streck ovanför bromspedalen. Flytta bromspedalen upp ner ska du bara se klippet innehar booster bromsen stången till pedalen armen. Du måste sätta in en platt skruvmejsel i sidan av klippet och vrid det så att den plana delen skiljer klippet från spåret i sida av knappen håller den på plats. Skjut sedan klämma ur position.
11.
Nu vicka booster spö från pedalen armen knappen.
12.
Fäst flex gemensam för 13mm uttag, anslut sedan kort förlängning till flex gemensamma. Nu använder fingrarna som en vägledning slip uttaget på plats över en av de fyra muttrarna. Sedan bifoga länge utbyggnaden av kort förlängning och spärr att den långa förlängningen. Ta din tid och långsamt Ratchet muttern löst och av. Gör samma sak för de andra tre nötterna. Kom ihåg att det är lättare att sätta i uttaget med flex gemensamma och kort förlängning på muttern först sedan lägga lång förlängning och kransen på dem.
13.
När nötter är alla borttagna gå under huven och försiktigt vicka Brake Booster ur position. Tippa booster så toppen kommer ut först sedan vicka stången ut ur hålet. Sedan kan du lyfta hela booster helt.
14.
Sätt i det nya booster på plats genom att först sätta stången i hålet. Sedan linje booster upp och skjut de fyra bultarna i sina respektive hål. Om alla fyra bultar inte glider i behöver du ett annat par händer för att hjälpa dig. Har din assistent manövrera booster på plats medan du kollar under instrument att bultarna är uppradade med hålen. Ibland en på monteringsfästena under instrument kan ha skiftat en aning och skruvarna kommer inte gå in eftersom du behöver använda skruvmejsel för att bända upp fästet över en liten kö hålen.
15.
Bifoga
flex gemensamma med 13mm uttag, anslut sedan kort förlängning av flex gemensamma. Använd dina fingrar tråden en av muttrar på kudden bromsen bulten tills den startas. Sedan använda fingrarna som en vägledning slip uttaget på plats över muttern. Fäst sedan lång förlängning till kort förlängning och spärr till den långa förlängningen. Ta din tid och långsamt Ratchet muttern, men inte åt hela vägen tills du har placerat alla fyra muttrar på plats delvis skruvas ner på bolts. Remember det är lättare att sätta i uttaget med flex gemensamma och kort förlängning på muttern först sedan lägga den långa förlängningen och Ratchet på dem.
16.
När alla fyra muttrar är åtdragna, placera booster bromsen staven över knappen på bromspedalen armen och glida klippet på plats att hålla det på. Dubbelkolla att klippet är på riktigt genom att flytta bromspedalen upp och ned flera gånger och känna klippet med fingrarna.
sjutton.
tillbaka metallplattan på instrumentbrädan under ratten med stjärnskruvmejsel och skruvar du tog bort. Placera inte några skruvar i tre hålen som går längst ner i panelen.
18.
Snap den övre delen av vinyl panelen på plats. Sätt skruvarna i botten tre hålen och dra åt. Lägg sedan skruven i sidan av panelen bredvid säkringsboxen.
19.
Vänd huvudcylindern upp och ner över ett gammalt kaffe kan och dränera den på all den gamla bromsvätskan .
20.
Sätt huvudcylindern tillbaka i läge och ersätta de två muttrarna Använda 13mm uttag, liten förlängning och spärr alla i 3 /8 "kör åt muttrarna ordentligt.

21.
Byt backventilen i hålen på passagerarsidan av huvudcylindern. Dessa delar är tillverkade i aluminium och kommer band lätt om kors gängade så använd dina ögon att rada upp dem med hålen och försiktigt börja dem tills du känner trådarna åtstramning sedan tillbaka ut något och sedan se om du kan skruva i dem lite mer om du kan då gängorna är korrekt justerade. Med hjälp av en 7 /8 "nyckel helt dra åt backventiler. För att dra åt dessa sätta nyckeln på muttern med handtaget så långt mot den bakre delen av bilen som du kan och dra skiftnyckel mot fronten på bilen. Fortsätt med detta tills tight.
22.
Tillbaka bromsslangar i hålen på passagerarsidan av huvudcylindern. Återigen minns huvudcylindern är tillverkad av aluminium och kommer band lätt om kors gängade så använd dina ögon att rada upp nötter bromsen linje med hål och försiktigt börja dem tills du känner trådarna åtstramning sedan tillbaka ut något och sedan se om du kan skruva i dem lite mer, om du sedan kan gängorna är korrekt justerade. Med hjälp av en 7 /16 "skiftnyckel skruvar åt den bromsslangar. För att dra åt dessa sätta nyckeln på muttern med handtaget så långt mot den bakre delen av bilen som du kan och dra skiftnyckel mot fronten på bilen. Fortsätt med detta tills tight.
23.
På passagerarsidan, skjut svarta vakuumanordning tillbaka i läge och drag fast med den bifogade klippet. Lägg sedan den lilla svarta röret tillbaka på det.
24.
Tillbaka bromsslangar i hålen på förarsidan av huvudcylindern. Återigen minns huvudcylindern är tillverkad av aluminium och kommer band lätt om kors gängade så använd dina ögon att rada upp nötter bromsen linje med hål och försiktigt börja dem tills du känner trådarna åtstramning sedan tillbaka ut något och sedan se om du kan skruva dem i lite mer om du kan då gängorna är korrekt justerade. Med hjälp av en 7 /16 "skiftnyckel skruvar åt den bromsslangar. För att dra åt dessa sätta nyckeln på muttern med handtaget så långt mot framsidan av bilen som du kan och tryck in nyckeln mot bakre delen av bilen. Fortsätt med detta tills tight.
25.
Nu skjuter svart plast supporter för elektriska linjen i hålet i huvudcylindern ovanför bakhjulet linjen på passagerarsidan.
klipp Sedan elledningen togs bort från den tillbaka på plats.
26.
Fyll huvudcylindern med NY bromsvätska. Lägg aldrig gammal begagnad vätska in i ny cylinder eftersom den innehåller föroreningar och skräp som kommer att orsaka nya cylindern att fungera.
27.
Innan du kör bil måste du först lufta bromsarna. Gå till eHow instruktioner om hur man blöda bromsarna.

Tips och varningar


 • Var försiktig när du skruvar delar och linjer i den nya huvudcylindern. Om du försöker tvinga dem kan du orsaka korsgäng och linjerna kommer aldrig att skärpa och alltid läcka, Följ anvisningarna som ges.
 • Efter byte en huvudcylinder inte köra bilen tills du blöder alla fyra bromsar gör Kontrollera att du har tagit bort all luft som kan ha tagit sig in i bromsslangar.


 • Relaterade artiklar


  hur man sparar pengar på däck att köra
  hur man rengör mobil klädsel
  hur man fyller luftkonditioneringsapparaten i bilen
  hur man rengör ett topplock
  När ska byta ut delar i en Toyota Corolla
  av rengöring av förgasare
  hur man installerar ett batteri i en 2002 BMW 325ci
  hur du tar bort stötfångaren klistermärken från var som helst på en bil
  hur man handlar i bilen när check engine lampan lyser
  Hur bilen inbyte arbete ?