hur du kontrollerar din mätare luftflöde

hur du kontrollerar din mätare luftflöde

Luften flödesmätare, eller massa luftflöde sensor mäter mängden luft som passerar genom luftintaget systemet. Eftersom detta luft så småningom att ta sig in i motorns förbränningsrum, måste mätaren ska kunna förmedla viktig information om hur mycket luft som strömmar in i bränsleinsprutningen och kammare motor. Om ditt fordon börjar gå på tomgång grov, har problem att starta eller ofta stannar under normal körning, kan du ha en defekt eller felaktig mätare luftflödet. Det kan behöva bytas ut, men innan så är det en bra idé att kolla upp det när du har tagit bort den från ditt fordon, eftersom denna komponent kan vara väldigt dyra.

Du behöver:
Voltmeter


1
Kontrollera luftflöde mätaren sensor för smuts eller damm. . . Eventuellt skräp på sensorn ledningar kan förhindra sensorn från att fungera korrekt. Sensorn ser ut som ett "T". För att kontrollera sensorn trådar, inspektera den nedre halvan av "T". Sensorn ledningar kommer att ligga på botten av sensorn.
2.
Ställ din voltmeter till ohm inställning genom att vrida ratten på din mätare till "u03A9" på din mätaren.
3.
Mät resistansen mellan terminalerna THA och E2. Placera en av voltmeterns s leder på THA terminalen. Placera den andra leder på E2 terminalen. Det spelar ingen roll vilket leder placeras på vilken terminal, eftersom ohm åtgärder motstånd. Värdet ska vara på eller nära 0. Om det är, gå vidare till steg 4. Om det inte är, är din luftflödet mätaren defekt.
4.
Vrid tändningsnyckeln till "II"-läge.
5.

Ställ voltmeter till "volt" och anslut pluskabeln (den röda kabeln på din voltmeter) till VG och den "negativa bly (den svarta kabeln) till E2G terminalen.
6.
Blås in sensorn del av luftflödet mätaren (försöker att inte spotta på mätaren eller ledningar) och kontrollera spänningen samtidigt. Det borde fluktuera när du blåser på mätaren. Om det varierar, då är din massa Luftflödesgivare fungerar. Om spänningen inte varierar, då din luft Flödesmätaren är felaktig.

Tips och varningar


 • För specifik information om kontroll av mätaren luftflödet på ditt fordon, samråda med särskilt fordonets manual (se Resurser).


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort oljefiltret från en Cheva Tahoe z71
  hur man ändrar bromsbelägg på en Honda
  hur du tar bort grumlighet och repor från fordonets strålkastare
  hur man handlar i bilen med negativt eget kapital
  biodiesel förordningar
  hur man hittar billiga bildelar
  hur du tar bort en 2001 jeep kärna cherokee värmare
  hur man byter olja i en traktor
  hur man kan bli av en dålig lukt i bilen
  pneumatisk cylinder beskrivning