hur du justerar förhållandet luft bränsle

hur du justerar förhållandet luft bränsle

Moderna bränslesystem är elektroniskt styrda insprutningssystem. En dator sköter blandningen av luft och bränsle. Men i äldre fordon som gjorts före 1990, det var vanligt för tillverkarna att använda en förgasare. Förgasaren skulle blanda luft och bränsle som utnyttjar vakuum tryck. Detta system dra in luft i förgasaren, sedan dra i bensin och finfördelar den medan den blandas med luft i systemet. Denna luft skulle dras in i förbränningskammaren för bränning. Dessa förgasare kan komma att justeras för optimal bränsletillförsel, vilket ger förare en stor del av kontroll över hur deras fordon körde. Om du har en äldre bil som har en förgasare, är det en bra idé att veta hur du justerar förhållandet flygbränsle

Du behöver:. .
Platt skruvmejsel


1 .
Öppna huven och ta bort luftfiltret. Filtret på förgasare fordon är normalt placerad på toppen av motorn. Det finns en vingmutter som håller rengöring filtret till förgasaren. Vrid vingmuttern motsols och dra filtret av. Ta inte bort någon av de slangar anslutna till filtret, bara ställa församling åt sidan.
2.
Lokalisera de två skruvarna på den främre och undre delen av förgasaren.
3.
Vrid skruvarna medsols tills de är täta och går inte att sätta längre.
4.
Försök att starta ditt fordon. Du kan ha svårigheter att komma igång fordonet. Det är OK. Vrid varje justering skruven på förgasaren moturs två hela varv och försök att starta fordonet igen.
5.
Upprepa steg 4 tills din bil startar normalt. Håll justera båda skruvarna på förgasaren tills din tomgång slätar ut och håller stadig någonstans mellan 500 och 800 RPM på bilens varvräknare.
6.
Sätt luftfiltret och dra åt vingmuttern när du är klar med att justera förgasaren.

tips och varningar


 • Varje fordon kan skilja sig något när du justerar fordonets förgasaren. För specifik information om hur du justerar ditt fordons förgasaren, se särskilt fordonets manual (se Resurser).


 • Relaterade artiklar


  däcken guide
  hur man initiera en BMW fjärr nyckel
  hur man roterar dina bildäck
  Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?
  Vad är motorfästen för?
  släpvagn ljus felsökning
  makt tvättekniker
  Hur uppvärmda säten arbete?
  hur man rengör ett inre ljus i en traktor
  kan återställa aluminiumhjul