Hur blir din egen mekaniker

Hur blir din egen mekaniker

Ta bilen till en mekaniker kan vara huvudvärk. Inte bara du måste ta tid av din dag att släppa den, men de kommer bara att arbeta på det på deras tid, så vem vet när du får tillbaka bilen. Plus löneskalor kan vara riktigt dyrt på upp till $ 90/hr. Dessutom kan inte alla mekaniker att lita på eller vet vad de gör. Arbeta med din egen bil kan vara en givande, limning upplevelse för dig när du sparar massor av pengar och tid

Du behöver:. .
Confidence
Tålamod.
En bil.
Annan bil (tillval).
Verktyg.
Ett garage /uppfart eller någonstans att arbeta med bilen.


1.
Börja smått att bygga upp förtroende. Fyll din vindrutetorkare vätska eller ersätta vindrutetorkare. Kontrollera eller toppen på din olja. Sätt luft i dina däck. Pop huven och titta runt! Gör dessa små saker bil ger dig en känsla av att utföra samtidigt som du känner dig mer bekväm att göra arbetet på din bil.
2.
Om man är skriven för din bil, få händerna på en Haynes handbok (eller en Chilton reparationshandbok . . . eller någon annan DIY bilverkstäder manuell) för din bil. Dessa detalj hur man gör i princip allt för din bil. Från ett oljebyte för att bygga om motorn.
3.
Om du har en vän som har lite mer erfarenhet än du, eller någon annan som vill lära sig, få dem att hjälpa dig. Det är enklare att starta när du har två ögon titta på det.
4.
När du är bekväm med den enkla saker, flytta på saker som är lite mer utmanande, och kan kräva lite mer armbåge fett som att ändra din egen olja, byta ut din bromsvätskor, eller byta ett punkterat däck.
5.
Nu är det dags att köpa mer specifika verktyg om du inte redan har dem. Generella verktyg vanligtvis göra susen, men vanligtvis verktyg avsedda för den specifika uppgiften kommer att fungera bättre och enklare. (. Som en oljefilternyckel)
6
Det är en bra idé att läsa på grunderna i hur bilen fungerar, vad de delar du redan har arbetat med att göra. Detta hjälper dig med steg 7.
7.
Nu bör du kunna göra en grundläggande checkup på din bil. Det kommer fortfarande att vara saker du måste ta bilen i för, men du kommer att bli mer säker när du tar den i. Detta kommer att hjälpa dig inte att få gå på en mekaniker.
8.
Om du tycker, är det dags att börja göra några av de svårare /farligare saker. Dess mycket viktigt dock att vad du gör har potential att vara farliga, så om du är osäker, rådgör med en professionell.
9.
Härifrån nästa saker du väljer att göra kommer förmodligen att kosta dig en vacker slant i verktyg. Du kan ha beslutats av nu att dess mer kostnadseffektiv (på kort sikt) bara för att ta bilen in för att däcken förändrats. Det är bra. Men om du verkligen vill fortsätta, kom alltid ihåg det är bättre att vara säker än ledsen, och lycka till!

Tips och varningar


 • Använd sunt förnuft, och i tveksamma fall, ta bilen till en professionell.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan sluta bilen röka efter oljebyte
  hur du vaxa din bil billigt
  hur man skriver på bilen vindrutor
  bil o2 sensor information
  Vad händer när du sätter socker i en bensintank?
  hur man kan spara i bilen underhållskostnad
  hur man får bättre gas körsträcka
  hur du tar bort stötfångaren klistermärken utan starka kemikalier
  hur man fördelar med syntetisk olja
  hur man får det bästa priset på ett oljebyte