typer av diffbroms

typer av diffbroms

Limited-slip är utformade för att öka väggreppet för öppna standardiserade differential system i bilar och andra transport-och nyttofordon. Öppna differentialer möjligt för båda drivhjulen att rotera med samma hastighet när du reser raka, men att rotera med olika hastigheter, lämpligt att den ojämna bågar de reser, när du svänger. Tyvärr ger denna egenskap också hjulet med mindre dragkraft att snurra planlöst medan hjulet med större dragkraft förblir stilla vid acceleration. Limited-slip eller styrd Traction Systems kanal proportionellt enheten kraft till hjulet med större dragkraft, eliminera detta problem

Öppna Differentialer

Öppna differentialer normalt direkt lika hårda för båda drivhjulen. Men eftersom varje hjul fungerar som en roterande stödpunkten till den andra, är den totala dragning av båda hjulen bygger på de svagaste dragning av de båda hjulen. Så om ett hjul är på hala isen, och den andra är på torr asfalt, kommer hjulet på isen snurra och den på torr asfalt går inte att sätta alls. Öppna skillnader används för att förebygga axel skada när svarvning, minska däck halka och förbättra manövreringsförmåga.

Limited Slip

limited-slip differentialer agera som öppna differentialer runt varv men tillämpa ett nominellt belopp av kraft till det hjul med större dragkraft. Ju större acceleration kraft eller makt skickas till differential, desto större kraft skickas till hjulet med större dragkraft som koniska kugghjul i differential försöka sprida isär. Detta sprids kraft komprimerar kopplingen förpackningar bakom varje axel differential redskap, och den drivande kraften riktad till hjulet med större dragkraft ökar proportionellt. Normalt är den mekaniska sprider kraft inneboende vinkelväxeln kluster användas för att automatiskt aktivera kopplingar, men det finns några system som kan vara hydrauliskt eller elektriskt inkopplad.

Differentialspärrar

differentialspärrar är en typ av limited-slip strategi, förutom att när dragkraften mellan två drivhjul är ojämlik, är den vänstra och högra axeln låses tillfälligt tillsammans och skillnaden åtgärden är helt, om än tillfälligt, elimineras. Även detta kan internt mekaniskt aktiverade, eller hydrauliskt eller elektriskt manövrerad.

Traction Control

Antispinn infördes som ett slags andra sidan av låsningsfria bromsar. Låsningsfria bromssystem mening rotationshastighet alla fyra hjulen och tillämpa den största bromskraft på hjulen med bäst grepp. Traction-styrsystem känsla hastigheten på drivhjulen och gäller bromsning på snabbaste spinnrock, bromsa och styra den drivande kraften genom det öppna differentialen det andra hjulet.

Fördelar och nackdelar

Den bästa körförmågan för manövreringsförmåga och hårnålskurvor är öppen differential system där hjulen snurrar varje i sin egen optimal hantering hastighet. Limited-slip-system öka grepp vid acceleration starkt eller vid körning på halt underlag. Så de senare är ett naturligt för dragracing eller accelerera i en rak linje, eller plöjer genom en snödriva.


Relaterade artiklar


hur korrekt tvätta och vaxa bilen
förklaring av däckstorlek
bilhandlare tips
lång körsträcka tekniker
hur man tvättar din bil snabbt och effektivt
hur man kan bli av en dålig lukt i bilen
hur du tar bort stötfångaren klistermärken från var som helst på en bil
verktyg som behövs för ett oljebyte
bilklädslar städning tips
däck bedömningar förklaras