den industriella bil målning

den industriella bil målning

Inledning

Som alla som någonsin detaljerad hand kan berätta för er, måla en bil är allt annat än enkel. Har dock biltillverkare utvecklat flera olika tekniker för kroppsmålning som ger effektiva och tillförlitliga resultat. Processen är helt automatisk och arbetar huvudsakligen genom sluten kammare byggd på det löpande bandet

Steg 1:. Electrocoating

För att hålla färgen lossnar off eller bildar fula "bubblor" av rost under, måste hela utsidan vara skyddas från korrosion. Komma in i varje skreva med aerosol-sprutas färg kan vara svårt och dyrt, även med ett helt automatiserat system. Istället kedjor anslutna till chassit och kroppen sänks med maskin till en lösning av ionically laddade färg partiklar. Kedjan är elektriskt ledande och kopplas till en större krets. Samtidigt är behållare som innehåller färg lösningen utrustad med elektroder kopplade till samma krets. När kroppen blir nedsänkt, är kretsen klar, vilket gör att strömmen till flödet från mervärdesskatt elektroder, i metallen exteriör och upp i kedjan. I processen drar denna elektriska fältet joniska färg partiklar mot utsida i metall, helt beläggning det.

Efter cirka 15 minuters electrocoating är kroppen hissas ut av moms och bar (via en takmonterad spår) till ett "torkkammaren" där värmelampor torka överskottet färg.

Steg 2: Primer

När rostskyddande skiktet har elektropläterad på, primer tillämpas för att lägga till jämnhet och möjliggöra en topp färgskiktet att hålla sig till kroppen. Först är kroppen sänks från kedjorna att vila på ett golv apparat ansluten till ett spår. För att applicera primer, flyttar kroppen ner på spåret i en särskild sluten rum som kallas "flow kammare" (figur 1). Flödet kammare har ett konstant flöde av luft som tar förångas primer partiklar från öppningar i taket där de försiktigt insättning på utsidan för en enhetlig tjocklek. Under tiden har kammarens botten flera utlopp öppningar bifogas ett vakuum, avlägsna överflödigt primer som ska samlas in och återanvändas.

Efter ungefär 10 minuter, kroppen flyttas ner på spåret till en annan torkrum.

Steg 3: Base Coat

När grundfärgen har torkat, kroppen rör sig till ett annat flöde kammare för tillämpningen av baslack. Det baslack är den verkliga "färg" på bilen, bland annat textur detaljer som aluminium flingor på en glimrande effekt. Liksom primer, innebär baslack ansökan den ständiga flödet av förångas färg över hela kroppen i ca 10 minuter, följt av en resa till ett torkrum

Steg 4:. Klarlack

Precis som electrocoating skyddar metall från korrosion, skyddar klarlack basen pälsen mot lättare repor, organiska lösningsmedel, vatten och UV solskador. Som namnet antyder är det öppet, som visar de baslack som glas gör en bild. Normalt används ett flöde kammare den klarlack också.

Ett tvärsnitt av den slutliga metall utvändig målning process kan ses i figur 2.


Relaterade artiklar


kan återställa aluminiumhjul
hur du kan maximera bilens andrahandsvärde
hur man säljer bilen , och få begärt pris
hur du ändrar Volvo S60 eller v70 motorolja
hur har och använder bilhandlare produkter för mindre
hur man rengör din Autos fälgar / hjul
Batteriet billaddare instruktioner
hur du kontrollerar ditt car’stransmission vätska
hur man kan spara bränsle för bilen
rätt sätt att vaxa en svart bil