auto radiatortryck kontrollera verktyg

auto radiatortryck kontrollera verktyg

Två typer av kylsystem, vätska eller luft, finns i bil radiatorer. Luftkylda motorer finns på många äldre bilar, men de flesta moderna bilar använder vätskekyld radiatorsystem, som består av kylaren och mössa, motorvärmare och huvuden, slangar, en vattenpump och en termostat. Radiator tryck kontrollera verktyg hjälper avslöja kylsystem läckor som kan orsakas av blåst topplockspackningar eller spruckna block

Kits

Verktygslådor inkluderar ett tryck pump, slang och tryckknappen thumb-kontrollerade tryckbegränsningsventil, tillsammans med adaptrar för de flesta inhemska och utländska tillverkade fordon, en universaladapter, en adapter skiftnyckel, en säkerhetsventil och en anpassad etui i plast eller aluminium. Kit kommer också komma med en bruksanvisning. Ytterligare adaptrar kan köpas separat om det behövs.

Universal Tester

En bra tryck testare går incheckningen enkelt med mycket liten förlust av kylvätska och ingen hand-pumpning krävs. Temperatur mätklockor (många är färgkodade) provtryck varierar från noll till 35 pounds.

Kylmedelsförlust

Intern eller extern kylvätskeförlust, hälla vit rök, expansionstanken vatten med brunaktig färg, förlust av olja, olja ändra färg och stigande temperaturer motorn är alla symptom på topplockspackning eller kylvätska systemfel. En läcka-down test och /eller en kylvätsketryck test kommer att avgöra detta.

Hur Pressure Test

En press release bar, medurs, släpper trycket byggs upp innan du tar bort huvudet från halsen på radiatorn . Testa kylsystemet när motorn är kall utan tryck registrering på mätaren. Ta bort kylarlocket och installera övertryck testare. Pump till 10 pounds, sedan leta efter läckor i huvudet, slangar, pump och bak värmare kärna om det finns någon tryckförlust. Ta aldrig bort kylarlocket från en motor som har funnits, om så bara för en kort tid. Om det finns en "söt doft" när du slår på värmaren fläktar, kan kylmedlet läcka på en av värmaren kärnor, eller O-ringen på baksidan värmaren ventilen får läcker. Tänk på att läckage kan förekomma hos fler än ett ställe, så håll testa tills mätaren visar att trycket håller.

Hydraulisk låsning

Om trycket byggs snabbt till runt 15 pounds under provning (det bör inneha stadigt på cirka sju [-7 -] pounds), är trycket kommer ut genom det inre topplockspackning. Om cylindern fylls med kylmedel och kommer inte att slå över, detta kallas hydraulisk låsning. Dra tändstiften ut och testa att vända på motorn igen. Detta gör att vattnet kan försvinna från kontakten hålen.


Relaterade artiklar


däck bedömningar förklaras
varför bilbatterier dör på vintern?
bilklädslar städning tips
Hur får man en tvätt hand bil för 2,00 dollar
Toyota oljebytesintervaller
Vad är motorfästen för?
hur färgton fönstren auto glas
hur vinsten från bilens förlängd garanti
hur du kan maximera din bils däckets livslängd
hur man kan sluta bilen röka efter oljebyte