ägg inverkan på billack

ägg inverkan på billack

Den upptåg av eggade bilar har funnits nästan eftersom bilarna var först uppfanns. Många människor minns förtjust barndomsminnen av soaping fönster, TP-Ing träd och eggade bilar under Halloweens av det förflutna. Tyvärr eggade bilar är juridiskt en akt av vandalism och kan resultera i fängelse för förövaren, beroende på hur mycket skada har gjorts till offrets egendom. Om du är den olyckliga utsatt för en drive-by eggade, här är vad du kan göra för att undvika en dyr lack

sammansättning av ett ägg

En äggskal är mestadels består av kalciumkarbonat, men innehåller även magnesium, kalcium fosfat och protein, samt små mängder av andra organiska ämnen. Äggulan innehåller alla ägg är fett, zink och vitaminerna A, D och E. De flesta av äggets fosfor, mangan, järn jod, koppar och kalcium förekommer också i äggulan, medan den vita innehåller de flesta av niacin och riboflavin.

vad detta innebär, till bilens Paint

Skalet kan repa lacken, och i vissa fall kan det gå hela vägen till ren metall. Insidan av ägget binder till ytan på bilen om vänster för att sitta för länge. Metoden du använder att "unbond" ägget kan antingen spara din färg eller resultera i en dyr reparation.

Vad göra

först bort skalet stycken hand för att undvika ytterligare repor. Då slangen ur bilen med vanligt vatten. Om ägget har "stekt" på bilens yta och kommer inte att lossna med vanligt vatten, är det dags att gå vidare till fas två. Blanda lika delar av hushållens ammoniak och ättika, blöt en mjuk trasa (som en tvättlapp) med blandningen och håll den mot ägget tills den börjar mjukna. Försiktigt plocka på ägget med en nagel. Den kommersiella produkten "Goo Gone" eller en bugg och tjära remover kan användas i stället för vinäger och ammoniak blandning, men återigen, måste du hålla ägget fuktad med vad du använder --- och ha tålamod. Det enda du kommer att uppnå genom att rusa borttagningen är skador på din lack.

Resultat

Din bils lack bör visa några spår av eggade. Men om vita fläckar kvar på klarlack, använda mer vinäger och skrubba med en tvättlapp. Du kanske också kunna polera ut eventuella kvarstående fläckar och ljus skal repor när du vaxar din bil.

Missuppfattningar

Många tror ägget själv har frätande egenskaper som kommer att skada bilens lack. Men det enda som kan skada färgen är de skal, som kan repa den och borttagningen. Om du tar dig tid att ordentligt ta bort ägg från bilen, bör eventuella skador vara minimal.


Relaterade artiklar


hur man improviserar ett l skiftnyckel
däcken guide
hur man gör en mini detalj på din bil
hur man får den bästa gas körsträcka från bilen
hur man ändrar länk krängningshämmare på Audi A6 quattro
hur man gör en lätt utrustad bil täcka
underhåll för en Toyota Corolla
åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde
hur vinsten från bilens förlängd garanti
gör det själv tank avlägsnande