Hur du laddar ett bilbatteri säkert

Hur du laddar ett bilbatteri säkert

Om du har ett dött batteri i din bil, måste du ladda den med en av två metoder. Varje metod kommer att ladda batteriet, men en är snabbare än den andra. Om du har lite tid att vänta, ladda batteriet på en bil batteriladdare. Om du har bråttom, använd startkablar och en bil med ett laddat batteri och ladda tomt batteri nog att vända på motorn

Du behöver:. .
Startkablar
Ytterligare kör bil.
Batteriladdare.
Förlängningssladd.

startkablar


1.
parkera en bil med ett bra batteri framför eller på sidan av funktionshindrade bilen med dött batteri. Båda fordonen måste vara avstängd innan du ansluter startkablar.
2.
Fäst ena änden av startkablar till bilen med de döda batteriet. Placera den röda kabeln på den positiva polen på dött batteri. Fäst den svarta kabeln (jord) till en plats på motorn som är av metall och inte målad.
3.
Placera den andra änden av startkablar på bilen som kommer att ladda batteriet . Placera den röda kabeln på den positiva polen. Placera den svarta kabeln (jord) på den negativa polen på batteriet.
4.
Starta booster bilen och låta den gå några minuter för att ladda batteriet. Efter ett par minuter, försök att starta bilen med de döda batteriet. Om batteriet kan laddas upp bör det starta. Om den inte startar, vänta några minuter och försök igen. Aldrig fortsätta att försöka att vända på motorn med ett dött batteri. Ge mer tid för laddning och försök igen.
5.
Låt båda bilarna att hålla igång ett par minuter efter det att bilen med döda batteriet har startat. Ta bort bygeln kabeln från batteriets i motsatt sätt som du placerat kablar. Ta bort den svarta kabeln sedan den röda pluskabeln. Håll klämmorna från vidrör varandra.
6.
Ta bort den svarta kabeln från booster bilen och sedan den röda pluskabeln. Håll klämmorna från att röra tills alla kablar tas bort från batterierna. Håll bilen som hade ett dött batteri som kör genom att köra det att ladda batteriet med generatorn (om din generator är inte trasig och orsaken till tomt batteri).

Batteriladdare


1.
Placera en batteriladdare framför bilen på en träbit eller något som är platt, att hålla den från marken.
2.
Fäst den röda kabeln till den positiva polen på bilbatteriet. Fäst den svarta kabeln till den negativa polen på bilbatteriet.
3.
Anslut batteriladdaren till förlängningssladd som du har ansluten till ett eluttag.

4.
Sätt på batteriladdaren för att ladda batteriet. Håll batteriet på laddaren i sex till 12 timmar. Kontrollera laddarens timme för att se om mätaren indikatorn visar att batteriet är laddat.
5.
Stäng av batteriladdaren efter att mätaren visar att batteriet är laddat. Koppla ur förlängningssladd. Ta bort laddningskablar från bilbatteriet och starta bilen. Batteriet ska ha en full laddning om den är bra batteri.


Relaterade artiklar


hur man återställer däcket systemtrycket varning
hur man stänger av maint req’d ljus på en Honda Accord
hur man rengör din strålkastare fordon plast och lampor svans
hur man ändrar bromsbelägg på en Honda
hur man gör en lätt utrustad bil täcka
hur du tar bort och ersätter en vakuum förväg (MGB elektronisk distributör)
oljefilter instruktioner
Chrysler Corporation minnas information
det bästa sättet att rengöra auto mattor
hur man kan förbättra bilens bensin effektivitet