Hur DROP ett oljetråg på en Lincoln Town Car

Hur DROP ett oljetråg på en Lincoln Town Car

Oljetråget i din Lincoln Town Car är en viktig del av Våt-systemet användas för att kyla motorn under körning. Med jämna mellanrum måste du släppa oljetråget på en Lincoln Town Car, så att du kan utföra nödvändigt underhåll för att förhindra att slam från att bygga upp och dras in i oljan pumpsystemet. Processen är enkel, smutsig och tar bara ca 20 minuter från din tid

Du behöver:. .
Oljetråg
Hylsnyckelsats.
Färgskrapa.


1.
Parkera bilen på en plan yta. Lincoln Town Car har ett tillräckligt högt uppskov så att du inte måste höja bilen att släppa oljetråget, men du kan göra så om du vill.
2.
Placera olja kondenstråg under Oljetråg kontakten (sitter mot framsidan av oljetråget). Ta bort oljepluggen med hjälp av en 11mm uttag. Låt oljan rinna helt från motorn.
3.
Skruva loss oljefiltret för hand och dra den från motorn. Detta kommer att säkerställa att oljan samlas i filtret inte oavsiktligt rinna genom motorn när oljetråget tappas.
4.
Använd dina Hylsnyckelsats, lossa skruvarna fäster oljetråget på motorblocket. Var noga med att arbeta från sida till sida, bakifrån och framåt som du lossar bultarna. Lossa alla bultar och sedan ta bort dem, åter arbeta från sida till sida och spegelvänt så frisläppandet av trycket på oljetråget läppen är jämn.
5.
Försiktigt bända mellan läppen av oljetråget och motorblocket med en färgskrapa tills pannan börjar att skilja från motorn. Använd båda händerna för att dra pannan helt från blocket och släpp den. Var försiktig, även om du har tömts oljan kommer det fortfarande att finnas olja i pannan.
6.
Bort oljan packningen genom att använda färgskrapa att skala bort den från metall. Se till att ingen av den gamla packningen kvar på någon pannan eller blocket, eller det skulle påverka hur väl tätningar oljetråget när du installerar om den.

tips och varningar


 • Innan du börjar köra din bil motor i 10 minuter för att värma upp olja så det rinner lättare.
 • Medan varm olja rinner snabbare, en motor som är varm ska ha varma olja som kan bränna dig eftersom det avlopp. Börja inte denna process direkt efter i bilen, låt den svalna, men inte bli kall, för att förhindra skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar färgkoden på en GM saturn
  kan återställa aluminiumhjul
  förklaring av däckdimensioner
  hur man rengör insidan av din mycket rörig bil
  det bästa sättet att rengöra auto mattor
  felsöka problem servostyrning
  Hur du laddar ett bilbatteri säkert
  Vinterdäck start problem
  Hur gör jag för vätska byta växellåda?
  hur du håller din bil letar nya