transmissionsolja analys

transmissionsolja analys

Transmission olja har kemiskt framtagen för att arbeta under vissa villkor och bidra till driften av ventiler, band, momentomvandlare och andra komponenter. Den röda och transparent färg kommer att berätta dess delar är i god form. Ytterligare inspektera kvaliteten och färgen på oljan kommer att hjälpa dig veta när oljan är inte bäst, eller värre, om problem brygger inne överföring

Du behöver:.
Rördel (gamla staket post eller något liknande).
rätt storlek rörtång.
jack (lyftanordning).
säkerhetsutrustning.
reservhjulet.

bränd olja

Dra ut överföringen oljestickan från röret och torka av oljan från toppen av oljestickan med tummen och fingrarna index eller ett vitt papper. Om oljan har en svart eller mörk brun färg och luktar bränt, är det förmodligen fylld med metall och friktionsmaterial. Detta är oftast en indikation på att halka och överhettning av bandet och kopplingen friktionsmaterial.

Om du har upplevt överföring problem som redskap halkar eller skiftande problem kommer sannolikt överföring behovet större reparationer enligt "Modern Automotive Technology" av James E. Duffy. Det kommer att vara en god idé att ta bilen till en lokal överföring butiken för inspektion.

Vintergatan Olja

Transmission olja med en ogenomskinlig vit eller rosa färg är ett tecken på en oljekylare läcka i kylaren. Läckan är så kylvätskan blandningen i transmissionsolja linjer. Manövrera fordonet under detta förhållande kommer att orsaka transmissionsolja sälar och friktionsmaterial att försvagas och misslyckas. Snart kommer sälar börja läcka och kopplingen och bandet material kommer att bära iväg snabbt.

Lackad Olja

När oljan kemiska Elementa förlorar sin operativa egenskaper efter långvarig tjänst, kommer de att börja bilda en hinna runt interna komponenter. Du kommer att märka en ljusbrun beläggning på spetsen av oljestickan. När fångad på tid, som ersätter oljan kan förhindra allvarliga problem. Men om filmen blir för tjockt, kommer det att frysa hydrauliska ventiler, servon, kolvar och andra delar. Överföringen kommer att behöva byggas om.

Ny olja

För att hjälpa din sändning fungerar som bäst, byta olja vartannat år eller på din biltillverkare rekommenderade intervall. Ändå kontrollera skicket på oljan minst en gång per månad eller varje gång du öppnar huven och se till att oljan är röd och klar. Kom ihåg att utveckla problem fångas i tid innan de förvandlas till kostsamma reparationer.


Relaterade artiklar


hur ta reda på varför bilen brukar börja
hur korrekt och säkert tvätta en bil
fordon organisation tips
Toyota oljebytesintervaller
hur man polera en huv kolfiber
hur man kan spara bränsle för bilen
förklaring av däckstorlek
hur man fyller luftkonditioneringsapparaten i bilen
momentomvandlare information
hur du tar bort reservhjulet från en 2001 Dodge Caravan