c5 corvette underhåll

c5 corvette underhåll

C5 Corvette är helt omdesignad med alla nya karosseridelar, inredning och motor. Denna femte designserie Corvette kräver underhåll som skiljer sig från dem som används för tidigare C1 till C4 Corvetter

Historia

C5 Corvette är den femte designserie i General Motors Corvette. Stora förbättringar har gjorts i denna serie. Det finns inga överföring kroppsdelar från tidigare modeller och motorn är en helt ny design. Manuella och automatiska växellådor flyttades till baksidan av bilen och i kombination med differentialen. Dessa förbättringar för C5 Corvette diktera en annan uppsättning av underhållsrutiner.

Konstruktionskrav

Flera ändringar i C5 design innehåller även en olja liv indikatorlampa. Oljan liv indikatorn övervakar flera motor parametrar som påverkar olja liv. GM rekommenderar att byta motorolja när Dash-monterad oljebyte är tänd. Den typ av motor som används olja som uppgraderats till Mobile 1 Syntetiska. GM rekommenderar detta Oljebytesintervall på 10. 000 miles eller tidigare under svåra driftsförhållanden. Motorns oljefilter är en AC Delco PF44 och bör bytas vid varje oljebyte. Tändstift är AC 41-931 och har en livslängd förväntade cirka 35. 000 miles. Luftfiltret är ett AC Delco A917C och bör bytas varje 10. 000 miles. Manuell växellåda bilar kräver ett speciellt formulerad kopplingsvätskan del # 12345347 tillgänglig från GM återförsäljare. Syntetiska Styrservoolja del # 12345866 rekommenderas av Chevrolet.

Läge

Placeringen av tjänsten delar inom C5 motorrummet är förbättrats avsevärt under den i C1 till C4 modeller. Luftfiltret ligger framför kylaren och säkras genom snap klipp. Olja och vatten hamnar fyll ligger på passagerarsidan av motorrummet och är tydligt markerade. Bromsen och manuell växellåda koppling reservoarer ligger på förarsidan mot den bakre delen av motorrummet. Den servostyrning reservoaren ligger på förarsidan mot framsidan av motorn.

Kapacitet

Fluid kapacitet för C5 Corvette har ökat under de för tidigare Corvette-modeller. GM rekommenderar att spola kylsystemet efter når 100. 000 miles och ersätta det med 6,5 liter av Dex-Cool radiator lösning. Sex liter av Mobile 1 Syntetisk olja kommer att krävas efter tömning oljan och ersätta oljefiltret.

Rekommendationer

Kontrollera motorns oljenivå med varje bränsle fylla upp. Kontrollera motorns Serpentine belt för slitage och material brister. Kontrollera däck för låg inflation och inspektera för stenar som fångats i slitbanor. Rengör vindrutan och ta bort smutspartiklar från under vindrutan torkarblad. Höj strålkastare för att verifiera elmotordrift och rengör strålkastare linserna.

Varningar

C5 Delco batteriet ligger på passagerarsidan av motorrummet och ovanför motorn datorn. GM har påmint denna Delco batteriet på grund av många misslyckanden. Om Delco batteriet misslyckas och sprickor, kommer batterisyra läcka på motorn datorn. Motorn Datorn är sårbar för batterisyra skada, dyra att ersätta och dess misslyckande kommer att stänga av motorn.

Stor försiktighet måste iakttas vid arbete under C5 Corvette. Lita aldrig på en domkraft för att stödja vikten av en Corvette. Arbeta aldrig under en bil utan att placera pallbockar för att säkert bära upp vikten av fordonet.


Relaterade artiklar


felsöka problem servostyrning
det bästa sättet att hålla bilen dörrar från frysning stänga
hur man byter bil olja ordentligt
hur man köper Michelindäck online
hur du tar bort vanliga fläckar i läder bilbarnstolar
hur man byter camaro dimma glödlampor
hur man rengör ett Jeep Wrangler hardtop
Vinterdäck start problem
c5 corvette underhåll
hur man förbereder bilen för maximal handel värde