Vinterdäck start problem

Vinterdäck start problem

Den extrema kalla dagar på vintern kan vara så brutalt hård på din bil eftersom de känner dig. Batterier är äventyras, frostskyddsmedel utmanas och viskositet ändras under extrema förhållanden. Faktor i att alla komponenter som redan kan äventyras innan det kalla vädret flyttat in, och du har ett perfekt recept för katastrof. Även om mycket lättare att säga än göra, beroende på tid och begränsningar budget, det är alltid klokt att ha en grundlig försäsongen checkup utförts på din bil innan de hotande dagar vintern kommer barreling i.

Du behöver:
rördel (gamla staket post eller något liknande)
. rätt storlek rörtång.
jack (lyftanordning).
säkerhetsutrustning.
reservhjulet.

Battery

Batteriet är den första komponenten uppmanas att starta fordonet. Den måste kunna leverera 100-200 ampere för att vända startapparaten mot svänghjulet och runt motorn över. Batterier för din bil kommer ofta fram två eller två och en halv gånger mer kallt ampere veva än vad som krävs för att starta motorn. Problemet är, under extrema temperaturer, krympt strömstyrka batteriets kapacitet kan till halva sin produktion. Dessutom kan om fordonet är parkerat utanför i dåligt väder, svänghjulet och startmotor hjulet blir fryst. Även det skulle förmodligen vända under rätt strömstyrka från batteriet kommer ett äventyras batteri vara ineffektiv.

Bränsle

Hålla kondensvatten från bränslet och bränsleledningar är en annan anledning varför bilar inte startar under vintermånaderna. En full tank kan producera en pint av kondens inne i bränsletanken. När bränslet linjerna avstängd efter motorn stannar, kan kondens börjar bildas inuti bränsleledningar. Om de når gasen innan själva bränslet, kommer fordonet inte att kunna vända. Med tanke på äventyras ståndpunkt att ett nytt batteri är under under extrem kyla, tar det inte lång tid för en motor som inte vänder upp för att suga den befintliga strömstyrka från ett batteri och sedan förvärra problemet. Dessutom värmer startmotorn upp mycket snabbt och försöker kontinuerligt att förvandla en envis motor över kan lätt skada startmotorn.

kylvätska och olja

Även kylvätska och olja är viktiga oavsett vilken tid på året det är, och även om ingen av dem kommer ha en effekt på om ditt fordon kommer att starta eller inte, de är viktiga under extrema förhållanden. Tunnare vikt olja förhindrar koagulering av oljan egenskaper som kommer att hjälpa till att föra in oljan i motorn en gång startade. Kylvätska i motorblocket ska vara ordentligt blandad-inte för koncentrat och inte för magert-i syfte att säkerställa rätt temperatur och pH balans. På grund av de extrema skillnader mellan en kall motor och en motor som är igång, det tar inte lång tid för en kall motor för att värma upp. Om temperaturen av frostskyddsmedel inte är korrekt, kan du knäcka din motorblocket.

Åtgärder för att slå den kalla

Som nämnts, och har bil kontrolleras regelbundet kommer att gå långt för att förhindra ingen börjar i vinter. Den extremt kalla nätter kan du placera en batteriladdare på batteriet. Använd alternativet underhållsladdning bara för att se till att du inte överladda batteriet vilket är inte bra heller. En underhållsladdning kommer att hjälpa till att hålla batteriet varmt för den ursprungliga omsättningen när efterfrågan kallas på den. Om ditt batteri laddaren inte erbjuder en alternativ underhållsladdning, handel det för en som gör det.

Med rätt torr gas i din bränsleledningar hjälper till att förhindra att kondens bildas. Många bränsleinsprutning bilar rekommenderar mot att använda vissa typer av torr-gas i bränsle, hävdade att de foul spridarna. Det kan vara bäst att kontrollera med din återförsäljare eller din bruksanvisningen innan dumpning någon gammal torr-gas ned produkten i tanken.

En motorvärmare är en annan utmärkt komponent som kan installeras i motorrummet nära motorblocket. Som lämpligt titeln, gör en motorvärmare just detta. En elektrisk kontakt som använder AC följer med motorvärmare och kan anslutas till en tillräcklig kapacitet förlängningssladd. När inkopplad, el kommer att hålla oljan och kylvätskan inuti blocket på motorn varm tills efterfrågan uppmanas det till att starta.

parkera bilen i ett garage, bort från den hårda vinden och kyligt väder, kommer också att hjälpa till under extrem kalla perioder som vind-frossa påverka temperaturen.


Relaterade artiklar


När ska ersätta en generator
hur prep bilen för en snabb försäljning
hur man får bilen bedömningar online
hur man byter en generator i en 4,0 SOHC ford explorer
hur man köper Michelindäck online
hur man fördelar med syntetisk olja
gör det själv strålkastare restaurering
hur man byter bil olja ordentligt
auto strålkastare detaljer tips
hur man: ren som fönster för småpengar