DIY lösning för att rengöra bilklädseln

DIY lösning för att rengöra bilklädseln

De med barn eller bara en aktiv livsstil vet hur svårt det kan vara att hålla klädseln på bilen ren. Mellan smuts som är spåras i, fett, spill kaffe och livet i allmänhet, hålla en ren bil kan vara svårt ibland. Det är inte förrän saker och ting långsamt ner under några minuter som vi förstår vilka röra bilen har blivit och vidta åtgärder för att rengöra den. Det är lätt att göra det ser bra utan att behöva ta det någonstans att betala för att få det detaljerade

Komma igång

Städa ur bilen, vilket innebär att få allting på golven och sätena så att du kan rengöra. Om bilen är en stor röra, ta med en plastpåse med dig och tömma allt du inte behöver eller vill ha in i den. När golv och säten är tydliga, använda en shop-vac att få bort lös smuts och skräp. Dammsugning regelbundet kan bidra till att hålla bilens klädsel mycket renare.

Samla de saker du behöver för att rengöra klädseln ordentligt. Kontrollera att du har handskar, rena trasor eller svampar och rengöringsmedel i högsta hugg.

Fläckborttagning

Ekologiska fläckar som kaffe kan rengöras med ett lösning av lika delar väteperoxid och vatten. Mätta området, och låt det sitta i 10 till 15 minuter innan skrubbning bort det med en ren trasa. Testa en osynlig del av klädseln för colorfastness innan behandling fläcken, som väteperoxid kan ibland tonas tyger.

Bläck fläckar från pennor och tidningen kan lätt lyftas med hårspray och en ren trasa. Spraya fläcken med hårspray och torka bort det med trasa. Använd mer hårspray som behövs, och fortsätter skrubba försiktigt tills bläcket är borta.

Strö majsstärkelse, bakpulver eller babypuder på en fett fläck, och låt det sitta i 2 till 3 timmar innan dammsugning det upp. Skrubba ytan med varmt vatten och en gammal tandborste och skölj med en ren trasa doppad i rent vatten. Strö bakpulver på området för att hjälpa att dra ut fukt och hjälper området torrt snabbare.

Hemlagad möbelrengöring Lösning

Visserligen finns det flera produkter som är tillgängliga på din lokala bilverkstad för möbelrengöring, det är billigare att göra egen hand. Fyll en hink med varmt vatten och tillsätt en skopa av blekmedel fri diskmedel och en dl vinäger. Skrubba klädsel med en ren trasa eller svamp doppad i lösningen och skölj området med en ren trasa doppad i rent vatten. Gnid en ren och torr handduk över klädseln för att ta bort överflödig fukt och lämna rutorna nere tills klädseln är helt torr.


Relaterade artiklar


hur man kan stoppa få elektriska stötar i bilen
hur man justerar strålkastarna på en Saturn SC2
hur man rengör rotorer motorcykel broms
hur man handlar i bilen
Egen bil klädsel idéer
hur man säljer bilen , och få begärt pris
hur man rengör mobil klädsel
DIY lösning för att rengöra bilklädseln
hur ändrar bromsbelägg i en 2002 banbrytande
hur du tar bort eller avinstallera gallret från en 1992 gmc jimmy