1997 saturn underhåll

1997 saturn underhåll

Saturn bilar är kända för sin tillförlitlighet, hållbarhet och livslängd och med gott omdöme och en strikt underhållsplan kan du hålla din Saturnus på vägen i många år framöver. Underhållsplaner delas vanligtvis över en period på månader och miles. Du bör använda beroende på vilket milstolpe som kommer först, dvs om du sätter en hel del miles på din Saturnus (mer än 12. 000 miles per år) bör du följa riktlinjerna körsträcka och få din Saturn service oftare. Om du inte kör mycket (mindre än 12. 000 miles per år) bör du följa månad.

varje halvår eller 6. 000 Miles

Byt motorolja och installera ett nytt oljefilter. Inspektera axel stövlar, fjädring och kulleden sälar, byt om gummit har torkat ut, spruckna eller trasiga. Inspektera avgassystemet och värmesköldar för tecken på rost, byta alla komponenter som läcker. Rotera däcken, undersöka mönster för tecken på ojämnt slitage som kan vara ett tecken på felaktiga däcktrycket eller dåligt fjädringskomponenter. Förändring vätskan i transaxel om din bil är utrustad med en manuell växellåda.

Varje 12 månader eller 18. 000 miles

Kontrollera motorns tillbehöret drivremmar och ersätta av de visas uttorkad eller sprucken. Kontrollera den övre och undre kylarslangar och byt om det finns tecken på läckage eller överskott slitage. Kontrollera att värmaren slangar och byt om det finns tecken på läckage eller slitna.

Var 24 månader eller 30. 000 miles

Byt vätska och tryck filtret i transaxel om din bil är utrustad med en automatisk växellåda. Installera nya tändstift. Kontrollera slangar motorn vakuum, ersätter de som visar tecken på läckage eller slitage. Undersök bränsletank, mössa och bränsleledningar. Ersätta stål bränsleledningar som visar tecken på läckage eller rosta. Byt gummi linjer som ser torkat ut eller sprött. Inspektera bränsletank för tecken på rost och byta ut vid behov. Byt ut motorns luftfilter. Töm motorn på kylvätska och spola kylsystemet. Har trycket kylarlocket testas, sedan fylla på systemet med färsk kylarvätska.

Varje 48 månader eller 60. 000 miles

Byt bränslefiltret.


Relaterade artiklar


verktyg som behövs för ett oljebyte
Tips för rengöring av bilklädslar
ersätter bara ett däck på en bil
hur man använder ättika för att rengöra din bil
hur man kan undvika ett däck Blowout
Toyota oljebytesintervaller
hur du lägger bilen köldmedium
hur man kan öka bilens andrahandsvärde
hur man gör bilar effektivare
hur man rengör rotorer motorcykel broms