vad ska du rent bränsle injektorer med?

vad ska du rent bränsle injektorer med?

Att ha en väl fungerande bränslesystemet är en av de viktigaste delarna för att hålla din bil i trim. Dirty bränsleinjektorerna kan orsaka många problem, inklusive en mager bränsleblandning, misständningar, en ojämn tomgång, högre utsläpp av koldioxid och dålig gas körsträcka. Rengöring bränsleinjektorerna är en relativt enkel process

Underhålla Clean Insprutare

För att hålla din motor i trim och din bränsleinsprutningar fria från hinder, finns det några enkla saker du kan göra. Använd inte billig gas. Billig gas vanligtvis inte har samma mängd tvättmedel som dess motsvarigheter varumärke. Dessa tvättmedel hjälper till att rengöra din bränslesystemet, och är oftast väl värt den extra par cent per gallon.

Byt bränslefilter på tillverkarens rekommenderade intervall. Göra båda dessa uppgifter kommer att eliminera de orenheter som kan gunk upp din injektionsmissbrukare. Lägga eftermarknaden Insprutare renare att din bensintank skadar ju inte heller. Företag som Lucas Oil och STP erbjuder billiga tillsatser som bidrar till att bevara ett rent bränslesystem.

Rengöring Bränslespridare i Engine

Om dina spridare får smutsiga nog att allvarligt påverka prestanda för din motor, det finns sätt att rensa ut dem. Det enklaste sättet att rengöra din bränsleinjektorer är att lämna dem i motorn. För att rengöra bilens bränsleinsprutning i motorn, måste du först hitta dem och omdirigera det bränsle systemet så att det inte längre drar bränsle från tanken.

Du kan koppla bort bränslepumpen eller koppla upp en U-rör som kommer att omdirigera gasen från bränslepumpen direkt tillbaka till tanken. Efter bortkoppling av bränsleledningar, koppla upp en trycksatt insprutare rengöringssats direkt till bränsle järnväg. En sådan sats kan kosta upp till några hundra dollar från 2009. Bränslet injektorn kit är ett trycksatt system som kommer att pumpa injektorn rengöringsmedel direkt genom spridarna när motorn är igång. Efter rengöring av injektorer för ca 10-15 minuter, bör du kunna berätta ganska enkelt huruvida det fungerade. Du kan köpa en insprutare rengöringssats från företag som 3M eller OTC.

Varje gång du handskas med mycket brandfarliga, trycksatta vätskor är det viktigt att du använder extrem försiktighet och ha lämpliga kläder, inklusive skyddsglasögon.

Rengöring Bränslespridare ur motorn

Om du rengör spridare medan de är i motorn inte rätta till dem, kan det vara nödvändigt att ta bort dem från motorn för att rengöra dem mer intensivt. Detta är en mycket arbetskrävande process och kräver dyr utrustning. En insprutare städmaskin kan kosta tusentals dollar från 2009. Beroende på bilen, ta bort bränsleinjektorerna kan vara lite svårt, så det är nog bättre att bara ta bilen till en bilmekaniker.

Även om du har att ta bilen till en mekaniker att har spridarna bort från motorn och rengöras, kommer det nästan säkert att bli billigare än att köpa nya injektionsmissbrukare. En fördel med att ha din bränsleinsprutningar rengöras i en särskild maskin är att du faktiskt kan se spridningsbild av injektorn som låter dig se till att det fungerar korrekt.


Relaterade artiklar


hur man vinner på bilen visar
hur man byter en oljekylare
hur man handlar i bilen med negativt eget kapital
Vad betyder 10W40 står för på olja containrar?
hur detalj din Volvo
Bilen säljer guide
hur man skriver på bilen vindrutor
hur man hittar bilen specifikationer
hur vinsten från bilens förlängd garanti
Jetta TDI underhåll