hur ofta skall däcken bytas på bilar?

hur ofta skall däcken bytas på bilar?

Normalt skulle du vilja byta ett däck när dess mönsterdjup når 1 /16 inches. Du kan köpa en billig mönsterdjupet indikator på någon Biltema för att hjälpa till att övervaka däcken på dina fordon. Dessutom kan vissa däcktillverkare bygga vita streck i nedre delen av trappstegen. Dessa band kommer att visas när däcket har slitits ut. Kommer emellertid ett nära okulärbesiktning hjälpa dig också. Om du ser fasta barer där slitbanan har slitits ut, är det dags att byta däcken

Du behöver:.
Socket Set.
B-12 chemtool Förgasare Cleaner.
Tryckluft.
Rena trasor.
Flathead skruvmejsel.
2x4s (tillval).

Funktion

Ett däck är mer än ett sätt för ditt fordon rulla på vägen. Det ger en kudde mellan vägen och fälgar. Luft, under trycket inuti däcket, ger en mjuk barriär genom att trycka mot de inre väggarna och taket i däcket. Tire inre ringarna tätar luften inuti genom att trycka mot fälgen. Detta gör att tire'soutside struktur för att ge adekvat väg dragning för att hjälpa bilen flytta, styra och stoppa mer effektivt.

Funktioner

Du kan lära dig mycket om ett däck genom att läsa märkningen på yttervägg. En alfanumerisk kod talar om för dig däckets storlek, typ och fälgdiameter. Strängar av liten text ger max belastning, vikt och inflationstrycket däcket tål. Du kan också hitta många skikt och skikt betyg används, slitage och temperatur betyg och den högsta hastighet däcket tål innan eventuella fel.

Identifiering Grunden för ett däck är byggt genom en rad pålar, vikta gummerad väv och sladdar tätt runt pärlor. Att knyta och göra dem tät, är gummi trosskydd sprids mellan dessa lager av skikt. Sedan, beroende på däck syfte och modell, kan ett antal bälten rullas runt pålar för att stärka kroppen och ge en hård bas för slitbanan eller utsida. Slutligen kommer två ytterväggar hjälpa knyta slitbanan till ett par ringar ståltråd inlindad i gummi för att hålla däcket och luften förseglade mot fälgen.

Överväganden

Variation i konstruktion och material har resulterat i tre huvudsakliga typer av däck. Den korslagerdäck däcket har skikt som körs i en vinkel utan att använda bälten. En av de första däcket mönster, ger en bias däck en bra stötdämpande på vägen, speciellt på ojämna ytor, men minskar grepp vid höga hastigheter. Å andra sidan ger en fastspända bias däck ett antal bälten mellan skikten och trampa område, vilket bidrar till att stelna dess yta. Detta bidrar till däcket ger en mjuk gång och bättre grepp på vägen. Till skillnad från de föregående två utföranden, en radialdäck dess skikt som kör rakt över från en ring av stål till den andra. Det ger också en rad bälten under slitytan. Denna konstruktion ger en styvare mönsteryta men mer flexibla väggar, som fler trampa för att kontakta vägen med bättre kurvtagning, inbromsning och slitage.

Säkerhet

Bortom konstruktion och material, är däck ytterligare klassificeras efter ökad säkerhet funktioner. Reservhjulet är vanligtvis av liten storlek. Monterad i sin egen kant och laddas i bakre delen av fordonet, är den lediga redo att ersätta en punktering tillfälligt. Som ett komplement till reservdäcket, är en run-flat däck som används som en extra trafiksäkerhetsåtgärd. Stiff sidoväggar tillåter detta däck för att hålla rullande, även efter att ha förlorat lufttrycket, som ger tillräckligt med tid för en förare att rensa bort en motorled och nå en däckverkstad säkert. Med samma syfte i åtanke, är en självlåsande däck byggt med liners, överdragna med tätningsmassa. Drivs på av luften under tryck, kommer detta speciella ämne omfatta små punkteringar som spik för att förhindra läckage.


Relaterade artiklar


hur man gör bilar effektivare
ersätter bara ett däck på en bil
hur man ändrar en gömde glödlampan i en 1998 honda
hur man hittar bilen specifikationer
lång körsträcka tekniker
hur man kan stoppa ett träd från påfrestande och ta bort kåda
förklaring av däckdimensioner
hur man skriver den bästa bilen annons
hur man byter en oljekylare
hur man får bilen bedömningar online