hur man rengör ett topplock

hur man rengör ett topplock

Topplocket av bilens motor är utsatt för en ackumulering av sediment och rost som kommer att hindra inte bara rörelsen av ventiler i cylindrarna men passagen av kylmedel och olja i motorblocket. Det bästa sättet att bibehålla en ren topplock är att göra processen en del av din ordinarie underhåll. Du kan rengöra ett topplock lätt, men om du inte gör det på regelbunden basis du måste ta den till en mekanisk verkstad

Du behöver:. .
Hylsnyckelsats
B-12 chemtool Förgasare Cleaner.
Tryckluft.
Rena trasor.
Flathead skruvmejsel.
2x4s (tillval).


1.
Använd dina Hylsnyckelsats, avlägsna luften renare och ventilenheten från toppen av motorblocket. Skruva loss och ta bort topplocket.
2.
Spraya B-12 chemtool Förgasaren Cleaner i varje munstycke på topplocket, med särskild uppmärksamhet på kylarvätska och oljekanalerna kastat i huvudet . Du kommer inte att kunna se in i dessa passager för att kontrollera hur rena de är, så se till att de får den mest B-12 för att försöka säkerställa en bra rengöring.
3.
Torka av topplock rena med en trasa. Om någon sediment sitter fortfarande i huvudet efter spraya det, försiktigt skrapa bort det med en skruvmejsel. Spray tryckluft i olja och kylarvätska passager för att rengöra någon lossnat inlåning från dem.
4.
Spray allting igen med B-12 och upprepa rengöringen. Du vill topplocket så rena som möjligt.
5.
Undersök dina topplocket noga. Om du fortfarande ser stora insättningar, ta den till en verkstad som ska rengöras med syrabad och beading maskiner. Det finns en gräns för vad du kan rengöra för hand.

Tips och varningar


 • Ställ din topplock upp på små bitar av trä så det kan rinna lätt som man sprejar B-12. Detta kommer också att hjälpa dig upptäcka eventuella igensatta passager eftersom de inte kommer att rinna lika lätt som de andra.
 • Aldrig
 • peka ett topplock för att lösgöra sediment. Eftersom du inte kan se in i olja och kylarvätska passager, kan du få bort något som blockerar passagen, vilket gör att bilen blir överhettad.


 • Relaterade artiklar


  hur detalj din Volvo
  förklaring av däckstorlek
  typer av bil-olja
  hur man kan jämföra priser på däck
  hur vinsten från bilens förlängd garanti
  hur man kan spara bränsle för bilen
  hur man ändrar en gömde glödlampan i en 1998 honda
  Vad betyder 10W40 står för på olja containrar?
  åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde
  hur man rengör mobil klädsel