hur man bygger ett bilbatteri

hur man bygger ett bilbatteri

Bilbatterier tillverkas på ungefär samma sätt som de var för 50 år sedan. De innehåller plattor med papper eller syntetiska skär mellan dem, mättade i ett bad av svavelsyra. När batteriet fungerar, fungerar den som en elektrolyt "pool", där en avgift kan bygga upp och sparas för framtida bruk. Eftersom plattorna blir korroderad, eller syran stiger i pH-nivån måste batteriet kommer inte att upprätthålla en avgift och skall renoveras

Du behöver:. .
Batterisyra testare
Svavelsyra.
Batteritestare.

Renovering ett bilbatteri


1.
Testa batteriet för laddning kapacitet och syra-förhållande. De flesta Bildelsaffärer kommer att testa laddningskapacitet alla batterier gratis, eftersom de kan sälja dig ett nytt om det prov illa. De Placera batteriet på ett belastningsprov maskin för några minuter (som om bilens startmotorn var aktiverande) och mäta resultaten. Syran förhållandet Testaren är en liten dropper fylld med färgade bollar. Ta bort en keps från toppen av batteriet kommer att ge tillgång till plåtar och syra, där en liten mängd dras in i pipetten. Flottören nivå för de olika bollarna kommer att indikera syra nivå, vilket i de flesta batterier är ungefär en tredjedel av den totala vätskan.
2.
Avvattna syra från batteriet fallet. Lämplig hanteringsutrustning måste användas, eftersom svavelsyra är starkt frätande. Upp på de flesta bly-syra bilbatterier kommer att lossna med två plattor, täcker sex hål. Vissa mindre enheter kommer att ha sex enskilda pluggar. Varje hålet är en öppning till en cell i batteriet, och det finns tre celler i två cellbanker under varje 12-volts bilbatteri. Rita denna syra ut helt, och använda ett starkt ljus för att inspektera nivå från sidan av batteriet fallet, om det är genomskinligt.
3.
Uppdatera syran i batteriet. Lägg till en blandning av en tredjedel svavelsyra till två tredjedelar destillerat vatten till batteriet genom de sex öppningar tills den är 90 procent fullt. Lämna en liten mängd luft i varje cell, som väte från laddning kan orsaka en uppbyggd av tryck. Byt ut mössor eller plattor mössa, låt sedan batteriet sitta utan en avgift för ca 30 minuter. .
4
Ladda batteriet i 24 timmar på ett 1-till 5-ampere sippra laddare. Placera inte en belastning (lampor, tillbehör, kör bilar) på batteriet tills det är fulladdat.

Tips och varningar


 • Gel-cells batterier är slutna , och inte kan återanvändas
 • Lägga vatten förbättrar inte en batteriets laddningsnivå. . snarare det skadar det


 • Relaterade artiklar


  hur man säljer bilen , och få begärt pris
  hur man rengör insidan av din mycket rörig bil
  hur man bygger ett bilbatteri
  hur detalj bilens matta
  Chrysler Corporation minnas information
  hur detalj din Volvo
  Vad betyder 10W40 står för på olja containrar?
  hur man handlar i bilen
  Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?
  hur man hittar klassiska bilen blå bokförda värden