däck bedömningar förklaras

däck bedömningar förklaras

Om man tittar på däcksidan på dina däck, ser du en sträng med bokstäver och siffror som berättar däckets storlek. På de flesta bilar finns det ett annat brev direkt efter däckdimension, som talar om hastigheten betyg på däcket. Dessa brev låta dig veta hur snabbt du tryggt kan köra på däcken. Det är inte nödvändigtvis så viktigt i Amerika, där det är olagligt att köra över 70 miles per timme i de flesta stater, men i länder som Tyskland, med det berömda Autobahn och Isle of Man, där många vägar inte har hastighetsbegränsningar är det viktigt att ha däck som kan innehålla upp under hög hastighet villkor.

betyg Speed MR

Den lägsta-klassade däck du kan köpa är M betyg. De är godkända för användning upp till 81 miles per timme. M-klassade däck används på personbilar, men bara som tillfälliga reservdelar. Nästa steg upp från en M-klassade däck är en N-klassade däck. N-klassade däck är godkända för hastigheter upp till 87 miles per timme. Efter det är P-klassade däck (upp till 93 mph), Q-klassade däck (upp till 99 mph) och R-rated däck (upp till 106 mph). N-klassade genom barnförbjuden däck är endast tillgängliga för lätta lastbilar och inte personbilar.

Betyg Hastighet SH

Nästa steg upp i hastigheter är en S-klassade däck, som är godkänd upp till 112 mph . Efter det är T-klassade däck (upp till 118 mph), U-klassade däck (upp till 124 km /h) och H-klassade däck (upp till 130 mph). Alla dessa däck, från S genom H, finns för både personbilar och lätta lastbilar. H-klassade däck är de vanligaste och finns som standard på flesta personbilar i Amerika.

Hastighetsklasser VZ

Efter H-klassade däck kommer V-klassade däck. V-klassade däck är godkända för användning upp till 149 miles per timme. Z-klassade däck är godkända för hastigheter över 149 miles per timme. Dessa däck kan endast användas på personbilar.

Var försiktig när du köper Z-Rated Däck

Ofta hittar du Z-rated däck till försäljning på en kraftig rabatt från sina lägre rankade motsvarigheter. Detta beror på att Z-rated däcken slits ut mycket snabbare än de lägre rankade däck. Medan det kan vara frestande att spara lite pengar på framsidan, är det osannolikt att du kommer att kunna köra över 150 miles per timme i Amerika, och du kommer att hamna betala för det på lång sikt när man ska köpa nya däck betydligt tidigare än du skulle om du köpt lägre kreditbetyg sådana.

W och Y-Rated Däck

Z-klassade däck som används vara den högst rankade däck som finns, men med mer moderna bilar att kunna nå hastigheter långt över 149 miles per timme, har två nya hastigheter varit införas. W-klassade däck har testats kassaskåp i hastigheter upp till 168 miles i timmen och Y-klassade däck har visat kassaskåp i hastigheter upp till 186 miles per timme. Men om du kör en superbil på Autobahn, är det osannolikt att du någonsin behöver däck som dessa.


Relaterade artiklar


hur man stänger meddelandet oljebyte i en kvicksilver Monterey
Vad betyder 10W40 står för på olja containrar?
momentomvandlare information
hur man rengör mobil klädsel
hur prep bilen för en snabb försäljning
hur man kan förbättra bilens bensin effektivitet
hur man polera en huv kolfiber
hur man vinner på bilen visar
biodiesel förordningar
hur man byter dodge kulleder