DIY: Rengöring bränsleinsprutningar

DIY: Rengöring bränsleinsprutningar

Att ha en väl fungerande bränslesystemet är en av de viktigaste aspekterna för att hålla bilen i trim. Dirty bränsleinjektorerna kan orsaka många problem, däribland en mager bränsleblandning, misständningar, en ojämn tomgång, högre utsläpp av koldioxid och dålig gas körsträcka. Rengöring bränsleinjektorerna är en relativt enkel process

Rengöring Bränslespridare i Engine

Det enklaste sättet att rengöra din bränsleinjektorer är att lämna dem i motorn. För att rengöra dina bilar bränsleinsprutningar i motorn måste du först lokalisera dem och omdirigera det bränsle systemet så att det inte längre drar bränsle från tanken. Du kan koppla av bränslepump eller koppla in ett U-rör som kommer att omdirigera gasen från bränslepumpen direkt tillbaka till tanken. Efter bortkoppling av bränslesystemet, måste du ansluta en trycksatt insprutare rengöringssats direkt till bränsle järnväg. En sådan sats kan kosta upp till några hundra dollar. Bränslet injektorn kit är ett trycksatt system som kommer att pumpa injektorn rengöringsmedel direkt genom spridarna när motorn är igång. Efter rengöring av injektorer för cirka 10 till 15 minuter, bör du kunna berätta ganska enkelt även om det fungerade.

Var noga med att vara mycket försiktig när det handlar om bränslesystemet. Varje gång du arbetar med mycket brandfarliga, trycksatta vätskor är det viktigt att du använder extrem försiktighet och ha lämpliga kläder, inklusive skyddsglasögon.

Rengöring Bränslespridare ur motorn

Om du rengör injektorer medan de är i motorn inte fixa dem, kan det bli nödvändigt att ta bort dem från motorn att rengöra dem mer intensivt. Detta är en mycket mer arbetsintensiv process och kräver dyr utrustning. En insprutare städmaskin kan kosta tusentals dollar. Beroende på bilen, ta bort bränsleinjektorerna också kan vara lite svårt, så det är nog bättre att bara ta bilen till en bilmekaniker.

Även om du måste ta bilen till en mekaniker att ha spridarna bort från motorn och rengöras, kommer det nästan säkert att bli billigare än att köpa nya injektionsmissbrukare. En fördel med att ha din bränsleinsprutningar rengöras i en särskild maskin är att du faktiskt kan se spridningsbild av injektorn som låter dig se till att det fungerar korrekt.

Underhålla Clean Insprutare

För att hålla din motor i trim och din bränsleinsprutningar fria från hinder, finns det några enkla saker du kan göra. Först av allt ska du inte använda billiga no-name gas. Billig gas vanligtvis inte har lika mycket tvättmedel som dess motsvarigheter varumärke. Se till att du byter ut bränslefiltret på tillverkarens rekommenderade intervaller också. Göra båda dessa kommer att eliminera de orenheter som kan gunk upp din injektionsmissbrukare. Lägga eftermarknaden insprutare renare att din bensintank skadar inte heller.


Relaterade artiklar


hur prep bilen för en snabb försäljning
hur man kan spara bränsle för bilen
om bilen inbyte
hur man handlar i bilen när check engine lampan lyser
hur man hittar bilen specifikationer
hur man handlar i bilen
varför bilbatterier dör på vintern?
hur man köper en ny motor
hur man rengör mobil klädsel
hur du gör din bil lyster och sista