hur man köper motorolja

hur man köper motorolja

Byte av olja är en av de viktigaste saker du kan göra för din bil, oavsett om den är alldeles ny eller har över 100 tusen miles på det. Oil hjälper motorsmörjning och förhindrar friktion uppstår. Kontroll och fylla bilen med olja bör vara en regelbunden rutin

Du behöver:.
Internet
Bil instruktionsbok.


1.
Avgöra om du behöver enskild klass eller multi-grade olja beroende på det klimat som du bor i. Oljan mäts av dess viskositet och hur den hanterar temperaturen förändras. Det kommer att ha ett "W" på slutet, som står för "vinter". Välj enskild klass-0W, 5W eller 10W-om du bor i ett stabilt klimat. Välj multi-grade-10W30 eller 10W40-om du bor i ett klimat som förändras mycket
2
Välj en oljekvalitet som baseras på livet på din motor. . . Välj lägre viskositet såsom 10W30 om din motor har mindre än 20. 000 miles. Välj 10W40 eller 10W50 om bilen har mer miles. 10W40 är en universell klass och är den mest använda typen av olja.
3.
Bestäm om du vill köpa konventionella, syntetiska eller syntetisk blandning olja. Konventionell är det billigaste men är den minst effektiva, syntetiska är dyrare men mer effektiva, och syntetiska blandning är en blandning av de två, och är billigare i pris än syntetiska och bättre i kvalitet än konventionella.

Tips och varningar


 • Sänk viskositet på vintern och höja den på sommaren. Till exempel, om du använder 5W30 på vintern, öka till 10W40 på sommaren. Konventionella oljepriser köra under $ 6, syntetisk $ 8 till $ 10 och syntetisk blandning $ 6to $ 8.
 • aldrig kontrollera din olja när bilen är igång eller när den har varit igång. Vänta tills motorn har svalnat.


 • Relaterade artiklar


  hur vinsten från bilens förlängd garanti
  Chrysler Corporation minnas information
  hur man köper motorolja
  hur prep bilen för en snabb försäljning
  hur man rengör nya bilar
  hur man får den bästa gas körsträcka från bilen
  Vad betyder 10W40 står för på olja containrar?
  hur man handlar i bilen
  varför bilbatterier dör på vintern?
  hur man får bilen bedömningar online