hur man handlar i bilen när check engine lampan lyser

hur man handlar i bilen när check engine lampan lyser

En check engine lampan ska inte vara ett allvarligt hinder för handel i en bil . Viss forskning innan du går besöka generalagenten gör att du kan handeln i bilen och få det bästa värdet för handeln . Moderna bilar har en dator i bilen motorstyrning och andra instrument som övervakar bilens funktioner . Dessa alla arbeta för att säkerställa bilen körs effektivt . Om datorn känner av något som förhindrar optimal drift , kommer det att orsaka ljuset kontrollera motorn för att belysa
1 .
Bestäm orsaken till check engine ljus . Bilverkstäder eller bildelar butiker kan ofta använda sin utrustning till kontakten i motorstyrningen datorn och avgöra vad felet beror på ljuset kontrollera motorn . Många platser kommer att utföra diagnosen gratis , bara att fråga först om det finns en avgift
2
få en uppskattning på kostnaden för reparationen att fixa felet som anges av kontrollera motorn . ljus . En seriös verkstad bör ge dig en god tro uppskattning av reparationskostnad .
3 .
Använd en online webbplats auto värde som Kelley Blue Book eller Edmunds att bestämma handeln med värdet på bilen . Det belopp som du får från återförsäljaravtalet bör handeln i värde , minus reparationskostnader.
4 .
Gå till bilfirma för handeln i bilen . Din forskning om värdet på bilen och kostnaderna för att åtgärda bakgrund kontrollera motorn gör att du kan förhandla fram ett verkligt värde för handeln i. Föreslå dealern gör sin egen kontroll av orsaken till check engine ljus .

tips och varningar


 • att handla med bil , gå till en återförsäljare av samma märke som bilen. De har utrustning för att kontrollera motorn fel och göra reparationen .
 • Var ärlig och ärlig om kontrollera motorn ljus, men hålla sig till det värde du räkna med att få för bilen .
 • Om det visar sig att kontrollera motorn ljus kan åtgärdas billigt , få det gjort och undvika förhandlingarna krångel på generalagenten.
 • flesta bilhandlare kommer att använda kontrollera motorn ljus fungerar som en ursäkt för att betala dig mindre än bilen kan vara värt . Var redo för ett mycket lågt bud på handeln i. Din forskning kommer att visa de återförsäljare du kommer inte tas tillvara .


 • Relaterade artiklar


  Hur bilen inbyte arbete ?
  om bilen inbyte
  hur man skriver den bästa bilen annons
  hur man hittar bilen specifikationer
  hur vinsten från bilens förlängd garanti
  hur man handlar i bilen med negativt eget kapital
  hur du kan maximera bilens andrahandsvärde
  hur man säljer bilen , och få begärt pris
  hur man förbereder bilen för maximal handel värde
  Hur bilen förhandlingar arbete?