hur man får den bästa gas körsträcka från bilen

hur man får den bästa gas körsträcka från bilen

Om du är en pendlare , kommer du att tillbringa förmodligen mellan 5 % och 10 % av din lön på gas i år . Här är några tips för att öka din körsträcka . Jag kunde få min MPG upp med mellan 3 och 4 MPG : s användning av dessa metoder
1 .
Ta bort långsamt och inte bränna kopplingen . Din motor är mest effektiv om 2700 RPM ( mest små fordon ) . Var inte så förhastade på linjen och det hjälper oerhört. Vad är poängen egentligen? Om du kör fortare det betyder bara att vänta längre vid nästa signal , vilket leder mig till min nästa punkt.
2 .
Undvik tomgångskörning vid stoplights eller på motorvägen när det är möjligt . Tomgång bränner gas trots att du inte rör dig . Många arbetsgivare blir medvetna om behovet av att minska trafiken . Fråga din arbetsgivare om en övergång förändring så att du kan undvika trafik som i sin tur undvika en onödig tomgångskörning. Det är ofta inte möjligt, så överväga att ta andra vägar ( vanligtvis från motorvägen ) . Om den alternativa rutten håller dig från att träffa trafiksignaler och väntar i trafiken , kommer det att öka din körsträcka , även om det tillför tid och miles till enheten .
3 .
annan bonus av att inte tar motorvägen är hastigheten . Kom ihåg RPM : s ? På motorvägen min RPM är ca 3200 eller mer . Canyon vägar eller vägar sida : 2750 eller mindre . Det betyder bättre körsträcka . Du kanske inte har en rutt till jobbet som omfattar motorvägar eller vägar kanjon , men ta någon linje som gör att du kan släppa din hastighet lite och det kommer att hjälpa . Inse dock att gå för långsamt kan minska din körsträcka också . Stora motorer är OK vid högre varvtal , men eftersom utväxlingen är annorlunda , det är fortfarande oftast bättre att gå lite långsammare än de flesta är vana vid
4
Overdrive och farthållare . : Overdrive påverkar utväxling i din drivlinan så att du har en förlust av vridmoment och en ökning av hästkrafter vid lägre varvtal . Sparka i överväxeln när du kommer upp till hastigheten kommer att öka MPG 's . Farthållaren å andra sidan håller dig från ludd på gasen i ett försök att hålla en konstant hastighet . När du trycker på gasen , det finns en fördröjning innan motorn kan möta det ökade bränsle , men det bränns upp ändå . När du låter innan effektökningen händer , du förlorar den kraften som du började bygga , vilket slöseri gas . Farthållaren är lika med bättre körsträcka .
5 .
Den sista stora saken är underhåll . Om du pluggar är bra , då de har gnista nog för att tända en liten mängd bränsle . Om de inte kan du behöva mer bränsle som är dåligt för körsträcka . Om din olja är smutsig , har motorn arbeta hårdare , eftersom det finns ökad friktion , särskilt i små motorer . Ändra det varje 3000-4000 miles . Många människor inte inser detta , men kolla du däcktrycket . Ställ inte efter vad som är på däcket . Titta i din bil manual . Däcktillverkaren vet väldigt lite om din bil .


Relaterade artiklar


hur man skriver på bilen vindrutor
åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde
hur man skriver den bästa bilen annons
hur man vinner på bilen visar
hur man kan spara bränsle för bilen
Bilen säljer guide
om bilen inbyte
Hur man säljer bilen snabbt själv för en vinst
Bilen titel problem
Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?